ORBAN, LASAT CU OCHII IN SOARE? – Restaurantele ar putea fi deschise fara aprobarea premierului Ludovic Orban (Proiectul de lege)

1257

Restaurantele ar putea fi redeschise fara ca guvernul condus de Ludovic Orban (foto) sa-si dea acceptul in aceasta privinta.

O propunerea legislativă pentru completarea art.8 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a deputatului PMP Ionut Simionca a fost depusa in Parlament, iar acum se afla la Senat, urmand sa fie dezbatuta.

Propunerea legislativa prevede ca “pe durata starii de alerta, masura de suspendare a consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile comune de servire a mesei din restaurtante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interior nu se aplica in cazul operatorilor economici care asigura pastrarea unei distante de minim doi metri si participarea a maximum patru persoane la o masa, precum si departajarea spatiului comun prin panouri separatoare intre mese”.

Potrivit initiatorului, se observa ca nu exista studii care sa demonstreze ca un spatiu inchis, precum spatiul comun de servire a mesei din restaurante, hoteluri, etc este mai periculos din punct de vedere epidemiologic decat alte spatii inchise, cum ar fi mijloacele de transport in comun.

*Expunere de motive
*Proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole