ORBAN II TRANSMITE LUI CITU CA VREA SA FIE SEFUL EXECUTIVULUI – „Cel care este ales presedintele PNL trebuie sa fie premier”

977

sursa foto: Mediafax

Se incinge lupta pentru sefia PNL, iar cei doi candidati, Ludovic Orban, actualul presedinte al liberalilor, si premierul Florin Citu, bat tara in lung si-n lat pentru a-si asigura sustinerea.

Orban i-a transmis duminica, 27 iunie 2021, un mesaj indirect lui Florin Citu, mesaj care ar trebui sa-l puna pe ganduri pe actualul premier:

„Cel care este ales presedintele PNL trebuie sa fie premier”, a declarat Orban, potrivit digi 24.

Cum va actiona Orban?

Mesajul este foarte clar, insa nu este clar ce va face Orban daca va castiga alegerile din PNL, avand in vedere declaratia facuta.
Vrea sa preia functia de premier dupa ce castiga alegerile, daca acest lucru se va intampla? Asta ar insemna caderea guvernului Citu, si, implicit, o noua criza pentru Romania.
Sau va astepta pana la alegerile parlamentare?

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban:

Domnul Tapu (n. red. – senatorul Eugen Tapu-Nazare, presedintele interimar al PNL Neamt) spunea ca premierul trebuie sa fie si presedintele partidului. Eu spun altceva, ca cel care este ales presedintele PNL trebuie sa fie premier.
E o mare diferenta intre mine, si nu ma refer la contracandidatul meu, ma refer la toata echipa care zice ca il sustine.

Nu cred ca impreuna ei cunosc un numar la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil si cu care sa fi interactionat de-a lungul timpului cat cunosc eu.
In ceea ce priveste ce va urma (dupa congresul de alegeri al PNL – n.r.), eu nu am ocupat toate pozitiile de conducere pentru echipa mea, eu am pastrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au sustinut pe Cristian Busoi, iar cand s-a vacantat primul post de vicepresedinte in Biroul Politic National l-am sustinut pe Cristian Busoi, care a fost contracandidatul meu, sa ocupe acea pozitie si a fost ales vicepresedinte.
Eu deja am mentinut unitatea PNL dupa o astfel de competitie si, cu siguranta, eu sunt un garant al mentinerii unitatii PNL dupa ce voi castiga alegerile in partid (…).
Pentru mine decizia de alegere a presedintelui PNL trebuie sa apartina in integralitate membrilor PNL, care trebui sa ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole