ORBAN CHEFUIA, CITU IMPRUMUTA – Iata ce se intampla in Romania in timp ce Cabinetul Orban se relaxa cu whisky cat o pensie si trabucuri: morti, imbolnaviri, amenzi si indatorarea romanilor cu alte miliarde

5586

Un urias scandal national a izbucnit dupa aparitia pozei cu premierul Romaniei Ludovic Orban si cativa dintre ministri sai, surprinsi in timp ce petreceau in Guvern cu whisky care costa cat o pensie, vin, bere, tigari si trabucuri.

Discutiile din spatiul public s-au purtat atat in jurul aspectelor legale in conditiile in care premierul si ministrul de Externe Bogdan Aurescu fumau intr-un spatiu inchis, iar niciunul dintre cei prezenti nu purta la gura masti de protectie si nu respecta distantarea sociala, cat si in jurul aspectelor moraleOrban si ceilalti fiind acuzati ca ii obliga pe romani sa respecte niste masuri pe care chiar ei le sfideaza. Interesant de vazut este insa si ce se intampla in Romania in timp ce premierul Orban si ministrii sai petreceau.

Lumea Banilor va ofera in cele ce urmeaza cateva date despre ce se petrecea in Romania din punct de vedere economic si social, fix in ziua chefului, care a avut loc, dupa cum insusi premierul a explicat, de ziua lui Ludovic Orban, luni, 25 mai 2020.

Romanii cu datoriile, liberalii cu parangheliile

Astfel, in 25 mai 2020, ziua petrecerii de la Guvern, romanii aflau o noua veste proasta. Ministrul Finantelor Florin Citu (foto stanga) tocmai ce facuse un nou imprumut. Unul in valoare de 1,089 miliarde lei, contractat de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduala la 47 de luni si la un randament mediu de 3,74%. BNR preciza ca valoarea nominala a emisiunii din 25 mai 2020 a fost de 200 milioane lei, iar bancile au subscris 1,222 miliarde lei.

Evident, este doar un imprumut de miliarde lei din lungul sir de imprumuturi facute de ministrul de Finante Florin Citu. Imprumuturi care vor fi suportate din buzunarele romanilor.

Sute de amenzi si zeci de morti in ziua petrecerii

La aceeasi data, 25 mai 2020, au mai avut loc insa si cateva evenimente cu impact major social.

Concret, in 25 mai 2020, sute de romani erau amendati cu aproape 120.000 lei, adica peste 20.000 euro, pentru nerespectarea masurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. “Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 169 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 116.200 de lei”, anunta Grupul de Comunicare Strategica, in 26 mai 2020. De asemenea, pe numele a 6 persoane fusesera deschise dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Culmea este ca, asa cum precizam mai sus, vorbim despre amenzi dispuse pentru nerespectarea unor masuri pe care chiar premierul Orban si ministrii sai le sfidau. Desigur, ne referim la obligativitatea purtarii mastilor in institutii publice si la respectarea distantarii sociale de 2 metri.

Pe de alta parte, foarte important, in aceeasi zi a deja celebrului chef de la Guvern, 25 mai 2020, 14 romani infectati cu Covid-19 incetau din viata. Nu in ultimul rand, alti aproape 150 de oameni erau depistati ca fiind infectati cu coronavirus.

Asta se intampla asadar in Romania, in ziua in care cativa membri ai Guvernului, in frunte premierul Ludovic Orban, se relaxau cu whisky de aproape 100 euro, vin, bere, tigari si trabucuri.

* Cititi aici mai multe detalii despre cheful de la Guvern si lista cu participantii

3 comentarii la “ORBAN CHEFUIA, CITU IMPRUMUTA – Iata ce se intampla in Romania in timp ce Cabinetul Orban se relaxa cu whisky cat o pensie si trabucuri: morti, imbolnaviri, amenzi si indatorarea romanilor cu alte miliarde

  1. Felicitari Domnule Savaliuc, ati pus punctul pe i. Se vede cat sufera guvernul pentru adevaratele probleme alé cetatenilor. Nu au nici macar remuscari, ce sa mai spune de etica, de morala, de empatie cu suferintele Romànilor. Asa ceva nu se putea intampla nici in regimul comunist.

  2. Cuvîntul „împrumut”, cînd e vorba de bani și bănci, n-ar trebui folosit. Împrumuți ceva ce există la vremea împrumutului (ex. sapă, niște ouă, bani (bancnote/monezi)), pe cînd banii…?

    1. „A study of banking software demonstrates that the bank does nothing else than adding an amount to the two accounts when they issue a loan. The observation that there appears to be no limit to the amount of credit money that banks can bring into circulation in this way has given rise to the often-heard expression that „Banks are creating money out of thin air”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole