ORBAN A PRIMIT MESAJUL DE LA CITU – „Eu sunt cel care am fost implicat”

3362

Premierul Florin Citu si seful sau de partid Ludovic Orban (foto) au pozitii total diferite in legatura cu reducerile la transport pentru studenti.
In timp ce in guvern s-a adoptat Ordonanta austeritatii prin care sunt taiate gratuitatile pentru studenti si se ofera o reducere de 50%, deputatul PNL Florin Roman  a anuntat ca impreuna cu Ludovic Orban va depune un amendament care prevede 24 de calatorii pe an gratuite pentru studenti (click aici pentru a citi).

Intrebat de jurnalisti daca stie de aceste lucruri pe care le pregateste seful sau pe linie de partid, Citu a declarat ca parlamentarii pot sa depuna amendamente la proiectul de lege care aproba ordonante, si a transmis mesajul:

„Eu sunt cel care am fost implicat, alaturi de colegii mei din Guvern, la elaborarea acestui buget si ne-am batut pentru fiecare leu”.

Iata intrebarea adresata lui Florin Citu:

Reporter:

„Buna ziua! Voiam sa va intreb de reducerea pe care o vor avea studentii la calatoriile cu CFR. Guvernul vine prin aceasta ordonanta sa dea 50% la calatorii, insa au fost parlamentari PNL care spuneau ca vor modifica aceasta ordonanta si vor fi 24 de calatorii gratis. Ati vorbit cu liderii din coalitie? Stiti despre aceste modificari pregatite pentru ordonanta?”

Florin Citu:

„Da, am vazut si eu aceste modificari. Bineinteles ca parlamentarii pot sa depuna amendamente la proiectul de lege care aproba ordonante. In acelasi timp, eu sunt cel care am fost implicat, alaturi de colegii mei din Guvern, la elaborarea acestui buget si ne-am batut pentru fiecare leu. Acum, daca noi decidem sa realocam niste resurse pe care le puteam trimite in comunitati pentru a repara un pod sau o scoala, sa le transmitem; daca parlamentarii cred ca e mai bine sa mearga pentru transportul gratuit pentru studenti, este decizia lor. Decizia pe care am luat-o eu a fost aceea de a folosi aceste resurse in alte scopuri si raman la acest lucru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole