ORASUL CU 13 LEI IN CONT – Lia Olguta Vasilescu nu are rival pentru Primaria Craiovei: “Am preluat in 2012 un oras in faliment, cu renume de Sicilia Romaniei” (Video)
Fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu (foto) nu are rival pentru Primaria Craiovei. Candidata din partea PSD, Vasilescu va castiga in mod sigur un mandat de primar al Craiovei, oras pe care l-a administrat pana in 2016, an in care a devenit parlamentar.
Senatorul de Dolj Radu Preda, liderul grupului PSD din Senatul Romaniei, dezvaluie intr-un interviu acordat Lumea Banilor ca Lia Olguta Vasilescu este cea care a modernizat Craiova, atragand zeci de milioane de euro din fonduri europene. Or tocmai transformarea totala a orasului este motivul pentru care craiovenii se bucura de revenirea Liei Olguta Vasilescu la Primarie.
La randul sau implicat in administratia Craiovei, Radu Preda dezvaluie ca in 2012, an in care Olguta Vasilescu a devenit primar al Craiovei, orasul condus de politicieni de Dreapta se afla in faliment, cu 13 lei in cont, fiind considerat drept Sicilia Romaniei.
Iata verdictul senatorului Radu Preda in legatura cu Primaria Craiovei:
“Sa stiti ca administratia publica vine la pachet cu foarte multe provocari, dar si cu foarte multe satisfactii. Pentru Olguta, momentul 2016 si plecarea de la primarie nu au fost usoare, nu a fost o decizie usor de luat. Vorbesc in calitate de om care a fost implicat in administratie si sunt la curent cu aproape tot ce se intampla acasa. Am preluat in 2012 un oras in faliment, cu o administratie de Dreapta la momentul respectiv in integralitate, adica aveam primar de Dreapta, doi viceprimari de dreapta, majoritate in Consiliul Local de Dreapta si un dezastru. Un oras falit, cu 13 lei in cont, fara proiecte, prafuit, un oras cu renume de Sicilia Romaniei din punct de vedere al sigurantei cetateanului, cu un milion de probleme, cu putine lucruri care te faceau cu mandrie sa spui ca esti din Craiova, si care incet-incet a fost readus la locul lui. Pentru ca vorbim de capitala Olteniei, vorbim de un centru universitar mare, un oras de traditie in Romania. Craiova, raportat la alte municipii de acelasi rang cu ea, cred ca ramasese undeva la 10 ani in urma.
Pentru ca vin din Craiova va pot spune ca in Craiova exista zeci de proiecte finantate cu bani de la UE, ca exista proiecte de sute de milioane de euro aflate in derulare in momentul de fata, avem cea mai mare investitie de apa si canal din Europa – 470 de milioane de euro fonduri europene, autobuze electrice cumparate din fonduri europene – suntem in procedura de licitatie, tramvaie cumparate cu fonduri europene, nu mai vorbesc de stadion, Parcul Romanescu reabilitat cu fonduri europene, parcare subterana facuta cu fonduri europene, centru multifunctional care rivalizeaza cu Romexpo facut din fonduri europene, un water park facut de la zero, parcuri care sunt refacute in integralitate.
Am plecat la drum cu un oras care ar fi trebuit sa fie in randul capitalelor regionale, dar care era undeva foarte departe. Acum traim intr-un oras care mai are multe de facut, dar care are planuri si proiecte finantate cu bani din afara urbei. Din punct de vedere economic noi ne-am miscat foarte mult, Olguta a atras investitii consistente la Craiova, adica avem afaceri de zeci de milioane de euro care s-au deschis, dar nevoile sunt foarte mari pentru locuri de munca bine platite. Nu pot sa spun ca avem o problema cu somajul, dar avem o problema cu acel segment de oameni care lucreaza la in zona salariilor la nivelul minim pe economie. Salariu pe care Guvernul l-a lasat in zona aia, nici sa nu traiesti, dar nici sa nu mori.
Am iesit cu Olguta in cartierele Craiovei, am stat la discutii cu craiovenii, si sa stiti ca lumea se bucura ca se intoarce acasa”.