OPORTUNITATI DE AFACERI – Acord de colaborare intre CCIR si Camera Economica a Republicii Macedonia de Nord

1579

In cadrul Forumului Economic Macedonia de Nord – Romania, desfasurat, miercuri, 30 iunie, la Skopje – Macedonia de Nord, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat un Acord de Colaborare cu Camera Economica a Republicii Macedonia de Nord, in scopul dinamizarii relatiilor bilaterale economice dintre cele doua state.
 
Potrivit CCIR, acest acord va genera si stimula oportunitati de afaceri pentru companiile romanesti si nord-macedonene, inclusiv prin facilitarea schimbului si diseminarii informatiilor comerciale, contacte directe intre companii, precum si incurajarea participarii reprezentantilor de afaceri din Romania si Republica Macedonia de Nord la evenimente internationale, organizate in cele doua tari.
 
Macedonia de Nord este o tara cu un mare potential de dezvoltare, iar realizarile recente pe scena internationala a diplomatiei si politicii vin ca o confirmare a acestui fapt. CCIR isi exprima intreaga disponibilitate pentru a oferi, in limitele competentelor sale, sprijinul necesar organizatiilor de afaceri din Macedonia de Nord pentru indeplinirea pasilor necesari din cadrul procesului de aderare, valorificand experienta anterioara a Romaniei. Acordul de Cooperare va promova schimbul de bune practici legate de strategiile de promovare a oportunitatilor economice si comerciale pe care ambele tari le pot oferi, cu accent pe sectoarele industriale cheie ale celor doua state, precum: energie, infrastructura, transporturi, IT&C si industria alimentara”, a declarat vice-presedintele CCIR, Aurelian Gogulescu.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Macedonia de Nord insuma 301,9 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020. La nivelul lunii iunie 2021, in Romania activau un numar de 96 de companii nord macedonene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 246.546  euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole