NOI TITLURI DE STAT PENTRU ROMANI – Trei banci lucreaza cu statul

1365
NOI TITLURI DE STAT PENTRU ROMANI

Sursa Foto: Digi24

Noi titluri de stat sunt puse la dispozitie pentru romani, in perioada 9 – 27 noiembrie 2020. Consortiul care colaboreaza cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) este format din bancile BT Capital Partners & Banca Transilvania, BCR si BRD.

Mai exact, cele trei entitati financiare au pus in vanzare, incepand de luni, 9 noiembrie 2020, a doua serie din acest an de titluri de stat pentru populatie, atat in lei, cat si in euro.

Titlurile au fost listate automat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), avand maturitati de 1 an si 3 ani pentru moneda nationala, respectiv de 5 ani pentru euro.

Mai mult, dobanzile anuale oferite la titlurile de stat in lei sunt de 3,5% pentru scadenta de 1 an si 4% pentru scadenta la 3 ani. In acelasi timp, titlurile de stat in euro au o dobanda anuala de 1,85%.

2 miliarde lei, adica 1,22 miliarde lei, respectiv 168,4 milioane euro, au reprezentat cifrele lunare record pe care le-a atras Minsterul Finantelor Publice (MFP) de la populatie, in prima serie lansata la mijlocul verii, mai precis in perioada 15 iulie – 7 august 2020, noteaza MFP intr-un comunicat emis miercuri, 11 noiembrie 2020.

Mai mult, valoarea nominala a unui titlu de stat este de 100 lei pentru emisiunea in lei si 100 Euro pentru emisiunea in Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 lei, respectiv 1.000 Euro. Totodata, in emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta de peste 18 ani, pana la data inchiderii ofertei, inclusiv, mai este subliniat in comunicatul MFP emis miercuri, 11 noiembrie 2020.

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a declarat:

“Am promis romanilor ca vom incerca sa venim periodic cu instrumente sigure de economisire pentru populatie, instrumente guvernamentale lichide. Cred ca aceste momente de criza in sanatate si economie sunt un prilej pentru a arata coeziunea si o sansa pentru populatie de a face investitii sigure si cu randamente bune, care nu vor fi erodate in anii urmatori. Succesul din vara a fost o prima dovada ca am procedat corect”.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole