Nelu Tataru, pe faras

1112

Hai ca avem parte de o veste buna. Cica ministrul Sanatatii Nelu Tataru (foto stanga), cel care provoaca hohote de ras inclusiv specialistilor cu care face echipa pentru combaterea pandemiei de Covid, va fi cat de curand schimbat din functie. Prin mediile politice deja se vorbea ca Tataru se afla pe lista neagra a ministrilor ce trebuie zburati din Guvern, insa umilinta pe care i-a provocat-o liderului suprem Klaus Iohannis (foto dreapta) a fost bomboana de pe coliva. Caci da, Klaus Iohannis a trebuit sa isi ceara scuze dupa ce a batut campii cu gratie intr-o conferinta de presa din cauza unor informatii eronate transmise de Ministerul Sanatatii condus de Nelu Tataru.

“In informatiile transmise de catre Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, in cadrul conferintei de presa sustinute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a aparut o eroare cu privire la formula de calcul care sta la baza stabilirii celor trei scenarii care vizeaza desfasurarea invatamântului preuniversitar incepând cu data de 14 septembrie.

Informatia corecta este urmatoarea: criteriul epidemiologic in functie de care scolile se vor incadra in scenariile ‘verde’, ‘galben’ sau ‘rosu’ este numarul total de cazuri noi inregistrat in ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea in care se afla scoala, si nu media zilnica de imbolnaviri pe ultimele 14 zile, asa cum a fost initial comunicat de catre Presedintele României.

Metoda de calcul este stabilita de specialistii Institutului National de Sanatate Publica si reprezentantii Ministerului Sanatatii si subliniem ca nu a fost comunicata corect Administratiei Prezidentiale de catre Ministerul Sanatatii.

Presedintele Romaniei isi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicarii formulei de calcul eronate”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis joi, 6 august 2020, de Administratia Prezidentiala.

Ce credeti, il va ierta Klaus Iohannis pe Nelu Tataru?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole