NEGOCIERILE RUSIA-UCRAINA S-AU INCHEIAT – Rezultatul discutiilor. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov: “Noi nu am atacat Ucraina”

1228

sursa foto: nbcnews

Negocierile dintre Rusia si Ucraina care au avut loc in Turcia joi, 10 martie 2022, s-au incheiat cu progese nesemnificative, scrie The Guardian, care preia Reuters, potrivit digi 24. Intalnirea a avut loc intre ministrii de Externe Serghei Lavrov si Dmitro Kuleba.

Kuleba a declarat intr-o conferinta dupa intalnire ca nu s-au facut progrese in privinta incetarii focului. Lavrov a aratat ca intalnirea a avut loc la initiativa partii turce, si a sustinut ca Rusia este deschisa negocierilor pentru a gasi o solutie de incheiere a conflictului si de a iesi din aceasta criza.
”Noi nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina! Am explicat de nenumarate ori, situatia a degenerat in Ucraina unde era o amenintare directa pentru federatia rusa, in ciuda a numerosi ani de propuneri si negocieri. Nu am fost ascultati niciodata!”, a declarat, potrivit antena 3, Serghei Lavrov.
Seful diplomatiei ruse  a negat bombardarea civililor la maternitatea din Mariupol. El a sustinut ca maternitatea fusese transformata intr-o baza militara, de unde se tragea impotriva soldatilor rusi.

Zelensky, pregatit pentru dialog cu Rusia

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunta in urma cu doua zile ca este pregatit pentru dialog cu Rusia pentru a restabili pacea. Presedintele afirma ca nu va mai forta aderarea Ucrainei in NATO, si ii cerea lui Vladimir Putin sa inceapa un dialog:
„In primul rand, sunt pregatit pentru un dialog, dar nu suntem pregatiti pentru capitulare, pentru ca nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. In ceea ce priveste NATO, mi-am pierdut interesul pentru aceasta problema dupa ce ne-am dat seama ca NATO nu este pregatita sa accepte Ucraina”.
Liderul ucrainean mai declara ca Vladimir Putin ar trebui sa fie mult mai deschis la dialog:
“Ceea ce trebuie facut este ca Putin trebuie sa inceapa sa vorbeasca, sa inceapa un dialog, in loc sa traiasca intr-un balon informativ fara oxigen”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole