NEGOCIERI PENTRU CEREALELE ROMANESTI – Ministerul Agriculturii vrea eliminarea intermediarilor. Solutia gasita

313

sursa foto: psd

Statul va negocia vanzarea cerealelor, incercandu-se, astfel, eliminarea intermediarilor si obtinerea unui pret cat mai bun pentru fermieri. Alexander Degianski, consilierul ministrului Agriculturii, a precizat ca decizia a fost luata.

Astfel, in perioada urmatoare, ministerul Agriculturii, prin Casa de Comert „Unirea”, va negocia direct cu statul egiptean vanzarea cerealelor, respectiv achizitia de ingrasaminte chimice. Potrivit acestuia, avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor si obtinerea de preturi mult mai favorabile pentru fermieri.
Degianski mai arata intr-o postare pe facebook ca in aceasta perioada tulbure, in care fermierii cu greu isi acopera costurile de productie, aceasta masura se poate dovedi parghia necesara revitalizarii fermierilor.

Iata anuntul facut:

Una dintre cele mai importante decizii pentru fermierii romani a fost luata de Ministerul Agriculturii si va avea impact direct asupra pretului de vanzare a cerealelor, respectiv de achizitie a ingrasamintelor chimice.
In perioada urmatoare Ministerul Agriculturii, prin Casa de Comert ‘Unirea’ va negocia direct cu statul Egiptean vanzarea cerealelor, respectiv achizitia de ingrasaminte chimice. Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor si obtinerea de preturi mult mai favorabile pentru fermieri. In aceasta perioada tulbure, in care fermierii cu greu isi acopera costurile de productie, aceasta masura se poate dovedi parghia necesara revitalizarii fermierilor.
Chiar daca suna prea bine sa fie adevarat si poate fi privita cu scepticism, indemn fermierii sa creada in ambitia domnului ministru Florin Barbu si a echipei de la minister ca vom reada respectul si mandria fermierilor romani”.

Vanzare in strainatate

Scopul Societatii Nationale „Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea” – S.A. il constituie, in principal, organizarea si desfasurarea comertului cu ridicata si cu amanuntul, in depozite si magazine specializate, piete si targuri, cu marfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, oua, etc, precum si operatiuni de import-export cu aceasta categorie de marfuri. In acest scop, Casa Unirea organizeaza retele proprii de achizitie, procesare primara si industriala, precum si centre logistice, retele de vanzare in tara si in strainatate

Ultimele articole