NASDAQ VA LANSA SERVICII DE CUSTODIE CRIPTO IN IUNIE 2023 – Operatorul bursier ar putea permite in curand si tranzactionarea cu Bitcoin si alte criptomonede

909

Operatorul bursier american Nasdaq a anuntat lansarea serviciilor sale de custodie cripto pana la finalul lunii iunie 2023, potrivit unui comunicat. Seful Nasdaq Digital Assets, Ira Auerbach, a declarat pentru Bloomberg ca echipa sa „lucreaza pentru a obtine toata infrastructura tehnica necesara si aprobarile de la autoritatile de reglementare”.

Gilda Popa

Potrivit surselor citate de Bloomberg, „Nasdaq a solicitat Departamentului de Servicii Financiare din New York aprobarea pentru infiintarea unei noi companii fiduciare cu scop limitat care sa supravegheze serviciul de escrow al companiei”.

Raportul descrie o infrastructura care ar putea arata similar cu cea a Fidelity Digital Assets, care si-a deschis operatiunile cripto pentru clientii de retail saptamana trecuta, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment. Primul pas catre tranzactionarea cu bitcoin si criptomonede pe Nasdaq ar fi serviciul de custodie pentru active, comenteaza jurnalistii americani.

In septembrie, anul trecut, Nasdaq a a anuntat initial lansarea „Nasdaq Digital Assets” care va furniza serviciile de custodie a activelor digitale, ca urmare a cererii investitorilor institutionali in criptomonede. Pe 5 octombrie, potrivit lui Tal Cohen, vicepresedintele executiv al companiei, bursa americana a anuntat ca nu exista intentii imediate de a crea o o platforma de exchange cripto pana cand autoritatile americane de reglementare nu vor furniza un cadru legislativ mai clar.

Nasdaq „speculeaza” vidul creat in piata de falimentul mai multor companii cripto

Cohen a declarat ca exista suficiente burse cripto care raspund nevoilor investitorilor de retai,l si ca partea de retail a afacerii cu criptomonede este in mare masura saturata. El a precizat ca operatorul bursier va continua sa puna accent pe serviciile de custodie a criptomonedelor.

Cohen a oferit, de asemenea, informatii despre alte servicii legate de criptomonede pe care Nasdaq le dezvolta, cum ar fi interfata pentru transferul de active pe si de pe platforma.

Tehnologia care sta la baza ecosistemului de active digitale are potentialul de a transforma pietele pe termen lung. Pentru a oferi aceasta oportunitate, accentul nostru va fi sa oferim solutii de nivel institutional care sa aduca mai multa lichiditate, integritate si transparenta pentru a sprijini evolutia”, a declarat, la acel moment presedintele Nasdaq Adena Friedman.

Lansarea noului serviciu este programat chiar in momentul in care mai multe companii importante din industria cripto s-au prabusit, pe fondul unei crize severe in piata cripto si a intensificarii actiunilor de control ale autoritatilor de reglementare. Obiectivul Nasdaq pare ca este acela de a oferi acelor clienti cripto care acum nu au nicio platforma un serviciu american reglementat si de incredere pentru Bitcoin, comenteaza Bloomberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole