MUTAREA OMV PETROM – Iata ce face Consiliul Concurentei

1500

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto dreapta, langa Ludovic Orban) analizeaza tranzactia prin care OMV Petrom SA externalizeaza unele servicii de interventii si reparatii la sonde, operatiuni conexe activitatilor de extractie si productie a petrolului si gazelor naturale, impreuna cu activele si angajatii deserventi, catre consortiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. si MB Well Services GmbH, Germania.
Potrivit Consiliului Concurentei, OMV Petrom, membra a Grupului OMV, opereaza campuri petrolifere si de gaze naturale in diferite regiuni din Romania, astfel incat este esentiala asigurarea continuitatii operatiunilor zilnice efectuate in siguranta si in conformitate cu prevederile legislatiei de mediu:

Vanzarea

„Pentru asigurarea unei prestari continue, uniforme si integrate a unor activitati auxiliare activitatii principale de extractie si productie a petrolului si gazelor naturale OMV Petrom si-a externalizat aceste servicii catre contractori externi specializati. Scopul serviciilor este de a imbunatati semnificativ standardele de calitate si a creste eficienta, precum si productivitatea, prin implementarea unor servicii la standarde de ultima ora si prin asigurarea unui transfer continuu de know-how.
Consortiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. si MB Well Services GmbH, Germania, a depus o oferta finala si a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru Zona de Productie Moesia.
Procedura presupune vanzarea unor bunuri mobile, inchirierea unor bunuri imobile, precum si transferul unor salariati catre Consortiu. La sfarsitul duratei contractului (opt ani de la data semnarii de catre OMV Petrom si Consortiu a notificarii privind intrarea in vigoare a acestuia), anumite bunuri si salariatii vor fi returnati catre OMV Petrom.
In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole