MUTAREA DE FORTA A LUI TARICEANU – Liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu va candida la Primaria Capitalei

485
A aparut o prima propunere de amanare a alegerilor parlamentare, programate pentru decembrie 2020. Este inaintata chiar si o data: martie 2021

UPDATE

Liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu si-a anuntat in urma cu putin timp candidatura la Primaria Capitalei, mentionand ca intr-un eveniment separat urmeaza sa dezvaluie candidatii partidului la primariile de sectoare.

Redam principalele declaratii ale lui Tariceanu:

Am constatat ca in Bucuresti nu exista niciun candidat liberal. Nicusor Dan nu are un profil liberal.

Bucurestiul de 30 de ani are un electorat liberal si cred ca are nevoie de o reprezentare pe masura. Sunt de 30 de ani liberal si cred ca, avand in vedere ca trecem printr-o perioada grea, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experienta si de oameni cu greutate.

Experienta pe care am acumulat-o ca prim-ministru, presedinte al Senatului sunt extrem de utile pentur a cladi o viziune pentru orasul Bucuresti.

Am o responsabilitate fata de colegii mei din partid.

Peste trei sferturi dintre organizatiile din teritoriu au hotarat sa mearga pe liste individuale.

Intr-un eveniment separat vom lansa candidatii la sectoare.

Am avut si ieri discutii cu PSD si sigur ca nu va ascund am avut discutii si la Bucuresti. Insa, considerentul principal este legat de necesitatea unei reprezentari mai puternice a unui profil liberal.

Doua liste strang mai multe voturi decat o lista comuna.

Mi-as fi dorit ca alegerile locale sa dea drumul unui proiect mai amplu, USL 2024. Din pacate, anumite decizii au facut acest proiect nerealizabil. Practic, fiecare partid doreste un rezultat cat mai bun.

–––

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu (foto), arunca in aer scena politica, urmand sa-si anunte joi, 6 august 2020, candidatura la Primaria Municipiului Bucuresti in alegerile locale programate pentru luna septembrie.

Anuntul – deocamdata neoficial – a fost facut joi, 6 august 2020, de catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pe site-ul Corectnews.com.

Iata ce scrie SRS:

Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE a luat o decizie la care nu se astepta nimeni. Va candida pentru pozitia de primar general in alegerile care urmeaza sa se desfasoare in Capitala. Aceasta decizie, care va fi anuntata oficial in cursul zilei de azi, este nu numai surprinzatoare, dar si cu efecte pentru moment greu de calculat asupra raportului de forte intre principalii competitori.

Pentru moment, este cert faptul ca domnul Tariceanu va obtine voturile unor liberali din Capitala, slabind astfel dispozitivul de care ar putea sa dispuna Nicusor Dan. Nu este insa exclus ca domnul Tariceanu sa primeasca si voturi ale electoratului PSD. Urmeaza sa aflam zilele urmatoare din cercetarile de piata si in urma diferitelor analize care se vor face, care este proportia acestor voturi. Este sigur insa ca obiectivul principal urmarit de Calin Popescu Tariceanu este sa creasca scorul partidului intr-un fief, Bucurestiul, in care ALDE dispune de un bazin electoral mai ridicat decat media nationala”.

Vom reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole