MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA GUVERNULUI CITU – Se cere plecarea Executivului: “Stop saraciei, scumpirilor” (Document)

592

sursa foto: psd.ro

Noi probleme pentru premierul Florin Citu, dupa ce USR-PLUS a anuntat ca ii retrage sprijinul politic.

PSD a prezentat joi, 2 septembrie 2021, textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului de dreapta, motiune intitulata: “Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu„.

Prim-vicepresedintele partidului, Sorin Grindeanu, a declarat ca PSD este singurul partid care are puterea data de numarul de parlamentari pentru a initia o motiune de cenzura:
“Cine vrea ca intr-adevar acest Guvern sa pice va semna motiunea PSD. Restul sunt povesti! Contezi doar daca semnezi – daca nu, faci balet”.
In motiunea de cenzura se acuza ca in vreme ce traiul romanilor devine tot mai impovarat de lipsuri, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR are o singura prioritate: lupta pentru putere.

Saracirea romanilor

PSD arata ca fiecare roman este mai sarac cu 560 de euro dupa masurile care au distrus puterea de cumparare, si ca in plina explozie a preturilor, in conditiile unei cresteri galopante a inflatiei, Guvernul nu a gasit alta solutie decat inghetarea pensiilor, alocatiilor si a salariilor.
In motiune se precizeaza ca statisticile oficiale arata ca puterea de cumparare a scazut cu peste 12%, insa, cu toate acestea, prin lipsa masurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul de dreapta a preferat sa condamne la saracie peste 7 milioane de romani.

*Cititi aici textul motiunii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole