MODIFICARI LA EXIMBANK – S-a schimbat legea

883

foto: digi24

A fost modificata legea de organizare si functionare a bancii de export – import a Romaniei, EximBank. Decizia a fost luata in sedinta de guvern din 9 iulie 2020.

Decizia are legatura cu programul de garantare a creditelor pentru investitii si capital de lucru pentru companiile mari, similar cu programul IMM Invest.

Ionel Danca, seful Cancelariei premierului, a declarat ca prin noul program, aceasta schema de garantare va fi administrata de catre EximBank si in acest sens, prin ordonanta de urgenta, a fost modificata legea de organizare si functionare a bancii de export – import a Romaniei, EximBank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei institutii bancare sa administreze si astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari.

Schema de garantare pentru creditele pentru investitii si capital de lucru pentru companiile mari a fost notificata la Comisia Europeana si a fost aprobata.

Prin urmare, Executivul a adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizeaza modificarea legii de organizare a EximBank.

In sedinta de guvern urmatoare va fi adoptata forma finala a acestui act normativ si ulterior vor fi pregatite actele normative pentru implementarea efectiva a schemei de garantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole