MISCARI PE PIATA FARMACEUTICA – Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia

1374

foto: romaniatv

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) analizeaza o tranzactie pe piata farmaceutica. Este vorba despre intentia de preluarea a unei companii care activeaza pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), prin intermediul unei unitati farmaceutice localizata in municipiul Tecuci.

Compania care vrea sa faca preluarea este Marcos Provit S.A., parte a grupului romanesc Evofarm. Consiliul anunta ca va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Iata anuntul Consiliul Concurentei:

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Marcos Provit S.A. intentioneaza sa preia compania Gifarm S.R.L. Marcos Provit S.A., parte a grupului romanesc Evofarm, activeaza pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), precum si pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice.
Gifarm S.R.L. activeaza, de asemenea, pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), prin intermediul unei unitati farmaceutice localizata in municipiul Tecuci. In conformitate cu prevederile Legii Concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole