MINISTRULUI DE INTERNE I-A VENIT FACTURA LA ENERGIE ELECTRICA SI GAZE – In septembrie platise 300 lei. Iata suma cu care a fost facturat Lucian Bode pentru decembrie 2021. Motivul pentru care nu beneficiaza de compensare

985

sursa foto: facebook Lucian Bode

Explozia facturilor la energie continua, iar unii dintre ministrii cabinetului Ciuca au primit o nota de plata cu mult peste ce platisera lunile anterioare. Unul dintre acestia este ministrul de Interne, Lucian Bode (foto stanga, langa Catalin Predoiu).


Acesta a avut o surpriza cand a vazut cat are de platit la energie electrica si gaze pentru luna decembrie 2021. Ministrul de Interne a declarat ca s-a uitat cu ingrijorare la factura si a constatat ca are de platit 1.700 lei. Lucian Bode spune ca nu va beneficia de compensarea oferit de cabinetul din care face parte, si asta pentru ca proprietarul locuintei in care sta cu chirie este persoana juridica.

Iata declaratia facuta de Lucian Bode:

„Da, mi-a venit factura la energie. Eu stau in chirie aici. M-am uitat si eu pe luna septembrie, aveam undeva energie electrica, gaze naturale 300 si ceva de lei si cu ingrijorare m-am uitat la factura de pe luna decembrie, undeva la 1.700 de lei energie electrica si gaze naturale. Mentionez faptul ca contractul este pe proprietar si proprietarul este persoana juridica, asadar sperantele mele de a beneficia proprietarul de o compensare sunt zero”.

Compensarea facturilor

Guvernul condus de Nicolae Ciuca a aprobat zilele trecute un nou set de masuri de compensare a preturilor la energie electrica si gaze. Premierul a anuntat ca masurile se vor aplica pentru lunile februarie si martie.
Nicolae Ciuca a anuntat ca in ceea ce priveste populatia, nimeni nu va plati mai mult de 0,80 bani pe kwh energie electrica, si 0,31 bani pentru kwh la gaze, indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 500 kwh energie electrica sau 300 metri cubi gaze naturale se va plati 0,68 de bani pentru kWh la energia electrica si circa 0,22 bani pentru gaze naturale cu toate taxele incluse.
Pentru consumatorii non-casnici, IMM-uri si industria alimentara, vom plafona preturile la 1 leu pe kwh cu TVA inclus pentru energie electrica si 0,37 bani kwh la gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole