Ministrul Transporturilor: „Proiectele de infrastructura trebuie sa fie o prioritate”

1867

sursa foto:digi24

Ministrul Transporturilor Lucian Bode (foto) a anuntat miercuri, 14 aprilie 2020, ca proiectele de infrastructura trebuie sa fie o prioritate, acest lucru fiind vital pentru revigorarea economiei.

Potrivit unui comunicat la ministerului Transporturilor, Bode a declarat ca nu ne permitem sa pierdem niciun cent din fondurile europene ce ne sunt alocate, si ca numai astfel vom putea sa restartam rapid economia nationala si sa recuperam toate pierderile pe care le inregistram din cauza crizei generate de noul coronavirus.
Declaratia a fost facuta in contextul in care a fost incheiat proiectul ”Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare si modernizare infrastructura portuara”.

Iata comunicatul ministerului Transporturilor:

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA, in calitate de beneficiar al finantarii nerambursabile alocate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, au incheiat astazi, la sediul Ministerului, contractul de finantare nr. 65 pentru proiectul ‘Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare si modernizare infrastructura portuara’.

Obiectul contractului de finantare ‘ Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare si modernizare infrastructura portuara’ este reprezentat de acordarea finantarii nerambursabile catre Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea.

Rezultatele asteptate prin implementarea proiectului sunt cresterea cu 100% a volumului de marfuri transportat in portul Isaccea, prin modernizarea si reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 si 4-5, imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, prin realizarea de lucrari de dragaj in zona portului Isaccea si dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea retelelor de utilitati si dotarea cu hidranti si prize de cheu pentru alimentarea cu apa potabila si energie electrica a navelor acostate la cheu.

Valoarea totala a proiectului este de 18.156.409,03 lei, din care valoarea totala eligibila, finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, este de 15.278.639,41 lei (85% din valoarea totala eligibila aprobata – 12.986.843,50 lei este asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar 15% in valoare de 2.291.795,91 lei va fi finantata din bugetul beneficiarului prin bugetul de stat).

Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole