MINISTRUL TRANSPORTURILOR, ANUNT DESPRE DRUMUL PE CARE ROMANII ISI RUP MASINA – Ce se intampla de luni

729

Ministrul Transporturilor Catalin Drula anunta ca de luni se schimba viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care romanii isi rup masinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucatii lipsa din A1 Sibiu – Nadlac.
Potrivit lui Drula, planul este ca, pe cei mai afectati 5,3 km care arata acum ca dupa bombardament, carosabilul sa fie refacut complet, inclusiv fundatia:

“Vorbim despre refacerea acesteia pana la un metru in profunzime cu balast, piatra sparta, geocompozit anti-fisura si 3 straturi de asfalt. Pe alti 5 km pe care nu sunt probleme la fundatie se va asterne covor asfaltic.
Important: traficul pe sectiunea respectiva va fi restrictionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat aceasta masura pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrari.

Rute alternative

In urma consultarilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR si transportatori, acestia au agreat folosirea urmatoarelor rute alternative:
A1 Nod Balint – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebes – DN 68 Caransebes – DN 68 Hateg – DN 66 Hateg – DN 66 Simeria – A1 Simeria SAU
A1 Nadlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.
Dupa finalizarea lucrarilor care pornesc pe 10 mai si dureaza 2 luni, vom avea in sfarsit un DN68A decent.
Dar asta nu e de ajuns: in paralel, ii dam bice si cu finalizarea ‘gaurii’ de 13 km din A1, intre Margina si Holdea – saptamana viitoare vor fi depuse ofertele in cadrul licitatiei pentru proiectare si executie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole