MINISTRUL ECONOMIEI STABILESTE INDEMNIZATIILE – Ordonanta de urgenta pentru banii pe care ii primesc membrii Consiliului de supraveghere al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului

297

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 23/2004 privind stabilirea unor masuri de reorganizare a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare prin comasarea prin absorbtie cu Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului. Astfel indemnizatia lunara pe care o primesc membrii Consiliului de supraveghere si indrumare al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului nu poate depasi 50% din cea a presedintelui institutiei.

Modificarile vizeaza conditiile in care membrii Consiliului de supraveghere si indrumare (CSI) al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) primesc indemnizatii. Scopul este de a clarifica toate neclaritatile existente in prezent in OUG 23/2004 si pentru a elimina arbitrariul conducerii AAAS si al membrilor CSI in ceea ce priveste participarea la sedinte.

Participare la minim o sedinta pe luna

Astfel, potrivit proiectului de lege, membrii CSI primesc o indemnizatie lunara al carei cuantum se stabileste prin ordin al ministrului economiei. Indemnizatia nu poate depasi 50% din cea a presedintelui AAAS si se acorda exclusiv membrilor CSI care participa la cel putin o sedinta din luna de raportare.
AAAS, prin reprezentantul legal, solicita intrunirea Consiliului de supraveghere si indrumare cel putin o data pe luna. Hotararile CSI se adopta cu majoritatea voturilor membrilor sai.

Ultimele articole