Ministrul de Finante, mesaj pentru BNR

2203

foto: facebook

Ministrul de Finante Florin Citu (foto) a transmis un mesaj Bancii Nationale a Romaniei cu ocazia a 140 de ani de la infiintarea acestei institutii.

Potrivit lui Citu, astazi, mai mult ca oricand, este nevoie de o coordonare a politicilor monetare si fiscal-bugetare pentru a trece cu bine peste un tip de criza mondiala cu care economiile contemporane nu s-au mai confruntat.

Iata comunicatul ministerului Finantelor:

„Romania sarbatoreste 140 de ani de la infiintarea Bancii Nationale
In urma cu 140 de ani, romanii sarbatoreau recenta independenta nationala, iar clasa politica a vremii, preocupata de modernizarea tarii, anticipa ca reforma societatii nu este posibila fara constructia unui sistem financiar-bancar, iar banii vor fi sangele care iriga sistemul economic.

Astfel s-a nascut una dintre cele mai importante institutii nationale, care a sustinut timp de decenii crearea si consolidarea statului modern roman.
Banca Nationala a Romaniei a avut un rol central in primele decenii ale secolului trecut, cand, dincolo de initiativele de a dezvolta instrumente specifice de finantare a sectoarelor cu potential in Romania interbelica, a reprezentat principalul suport pentru finantarea cheltuielilor cauzate de cele doua conflagratii mondiale.

Dupa evul mediu intunecat pe care l-a reprezentat regimul comunist pentru bancile centrale, BNR si-a reluat in ultimele trei decenii in mod proactiv rolul de lider al sistemului financiar-bancar, militand totodata pentru masuri coerente la nivel guvernamental si pentru o coordonare optima a mixului de politici economice:

‘Adresez felicitari si urari de bine Bancii Nationale a Romaniei la implinirea a 140 de ani si doresc ca aceasta sarbatoare sa fie un drum deschis spre noi realizari, cu speranta la o colaborare solida si eficienta si pe viitor. Astazi, mai mult ca oricand, este nevoie de o coordonare a politicilor monetare si fiscal-bugetare pentru a trece cu bine peste un tip de criza mondiala cu care economiile contemporane nu s-au mai confruntat’, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Ministerul Finantelor Publice, in calitate de principal initiator legislativ al actelor normative din domeniul financiar, a sustinut permanent independenta Bancii Centrale si mentinerea celor mai inalte standarde profesionale in sistemul bancar.

Astazi, 29 aprilie, Ministerul Finantelor Publice isi exprima atat bucuria, cat si onoarea de a fi alaturi de Banca Nationala a Romaniei la implinirea a 140 de ani de existenta.
La multi ani Bancii Nationale a Romaniei!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole