Ministerul Muncii, anunt privind somajul tehnic

444
a scazut numarul somerilor

foto: facebook

Ministerul Muncii condus de Violeta Alexandru (foto) anunta modalitatea prin care pot fi depuse documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic incepand cu data de 1 mai 2020.

Astfel, actele se depun prin aplicatia aici.gov.ro

Iata comunicatul ministerului Muncii

Ministerul Muncii anunta modalitatea prin care pot fi depuse documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic incepand cu data de 1 mai 2020,
44

Documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic, vor fi transmise, incepand de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronica pusa la dispozitie de Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronica va asigura procesarea mai rapida a documentelor, o evidenta mai buna a actelor transmise si va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate in format inteligent pentru a ajuta angajatorii sa calculeze indemnizatia solicitata si vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numarul contului bancar, CNP, etc.

Mentionam ca prin aplicatia aici.gov.ro vor fi transmise atat documentele pentru platile facute prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cat si pentru cele care sunt gestionate de Agetia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole