MINISTERUL MEDIULUI, PROIECT PENTRU INTERZICEREA CENTRALELOR DE APARTAMENT – Motivul pentru care in blocurile care urmeaza sa fie date in folosinta nu se va mai putea face acest lucru, daca decizia va fi adoptata

2008

sursa foto: facebook Tanczos Baena

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat, vineri, 19 noiembrie 2021, ca se pregateste un set de masuri prin care se va interzice instalarea centralelor termice de apartament in blocurile care se construiesc acum.

Solutia propusa este instalarea unei centrale comune, sau conectarea la retelele de incalzire ale oraselor.
Tanczos Barna explica pe facebook ca se pregateste un set de masuri pentru combaterea poluarii, care contine printre altele, si 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗱𝗶𝗰𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝘂𝗺.:

“Aceste locuinte noi vor putea avea centrala comuna sau va trebui sa fie conectate la retelele de incalzire ale oraselor care trebuie sa fie modernizate pe baza unui plan de actiune.

Anuntul ministrul Mediului:

“Atat ministerul, cat si UAT-urile si cetatenii trebuie sa faca eforturi pentru un aer mai curat.
Odata cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune in pericol sanatatea din ce in ce mai mult, pentru ca in urma incalzirii locuintelor si in urma traficului substantele nocive raman blocati in straturile de aer in apropierea suprafetei, mai ales daca vremea este linistita, rece si uscata.
Campania #VinereaVerde atrage atentia asupra faptului ca optand de cat mai multe ori pentru transportul in comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru incalzirea verde a locuintelor trebuie sa gasim solutii de lunga durata.
Din aceste considerente, pregatim la minister un set de masuri care contine printre altele si 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗱𝗶𝗰𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝘂𝗺. Aceste locuinte noi vor putea avea centrala comuna sau va trebui sa fie conectate la retelele de incalzire ale oraselor care trebuie sa fie modernizate pe baza unui plan de actiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile cladirilor”.

2 comentarii la “MINISTERUL MEDIULUI, PROIECT PENTRU INTERZICEREA CENTRALELOR DE APARTAMENT – Motivul pentru care in blocurile care urmeaza sa fie date in folosinta nu se va mai putea face acest lucru, daca decizia va fi adoptata

  1. Fiți pe fază oameni buni, s-ar putea să fie primul pas în demersul mai vechi al desființării centralelor de apartament, al dependenței familiei de stat.

    1. Nu este cazul: „𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗱𝗶𝗰𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝘂𝗺”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole