Ministerul Fondurilor Europene, anunt despre Metrorex

2635
metrou in cluj

sursa foto: digi24

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat in 13 aprilie 2020 ca Metrorex va putea extinde reteaua in parteneriat cu primariile de sector ale municipiului Bucuresti. Astfel, Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti – METROREX S.A. va putea depune, conform noilor prevederi, proiecte alaturi de Autoritatile Publice Locale aferente sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Iata comunicatul ministerului Fondurilor Europene:

„Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene si Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor actualizeaza ghidul solicitantului ‘Dezvoltarea infrastructurii de metrou’.

Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti – METROREX S.A. va putea depune, conform noilor prevederi, proiecte alaturi de Autoritatile Publice Locale aferente sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Eligibilitatea parteneriatelor dintre METROREX si primariile sectoarelor municipiului Bucuresti a fost aprobata in contextul in care acestea si-au manifestat interesul de a dezvolta anumite proiecte de dezvoltari punctuale ale retelei de metrou in conformitate cu Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov.

In acest context, Primaria Sectorului 4 a elaborat un studiu de fezabilitate pentru un proiect de construire a unei noi statii de metrou pe Magistrala 2, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura. In acest sens, a fost semnat anterior un protocol de intentie intre METROREX si primarie.

Scopul ghidului ‘Dezvoltarea infrastructurii de metrou’ este acela de a asigura o mobilitate ridicata a persoanelor, a imbunatati conditiile de transport urban si periurban din regiunea Bucuresti – Ilfov, de a creste gradul de confort si de siguranta a calatorilor si de reducere a duratelor de calatorie.

Printre activitatile finantabile se numara:

– Construirea de noi tronsoane de metrou;

– Achizitia de material rulant modern si modernizarea echipamentelor aferente statiilor pe reteaua de metrou existenta, pentru cresterea gradului de confort si siguranta pentru publicul calator si reducerea duratelor de calatorie;

-Achizitia si instalarea de echipamente pentru accesul calatorilor in statiile de metrou si de sisteme moderne de siguranta a circulatiei;

– Modernizarea sistemelor de ventilatie;

– Modernizarea statiilor de metrou;

– Managementul de proiect;

– Asistenta pentru managementul proiectelor, publicitate;

– Elaborarea aplicatiei de finantare, inclusiv a documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Proiecte tehnice, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Institutionala, Evaluarea Impactului asupra Mediului, Studiu de evaluare adecvata etc.);

– Elaborarea documentatiei/ documentatiilor de atribuire pentru contractele de servicii, lucrari si furnizare.

Proiectele pot fi depuse in aplicatia electronica MySMIS pana la data de 31 decembrie 2022.

Ghidul actualizat este publicat aici: http://mfe.gov.ro/poim-a-fost-actualizat-ghidul-dezvoltarea-infrastructurii-de-metrou/”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole