MILIOANE PENTRU RESTRUCTURAREA COMPLEXULUI ENERGETIC OLTENIA – Garantia de stat va acoperi 100% valoarea imprumutului

945

sursa foto: facebook Virgil Popescu

Parlamentul a adoptat Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societatii „Complexul Energetic Oltenia”-S.A.
Astfel, se autorizeaza ministerul Finantelor sa garanteze, pe o perioada de 9 ani, in numele si contul statului, la solicitarea societatii, unul sau mai multe imprumuturi contractate de beneficiar, in limita sumei de 195,8 milioane euro, cu titlu de ajutor de stat.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a declarat ca prin actul normativ se aproba participarea statului la majorarea capitalului social al societatii prin aportul in numerar, cu suma reprezentand echivalentul in lei a 180 milioane euro. Actiunile emise de societate in schimbul aportului in numerar la majorarea capitalului social revin statului roman.

Iata anuntul lui Virgil Popescu:

“Le multumesc colegilor deputati ca au votat aceasta lege importanta pentru siguranta sistemului energetic romanesc. Legea vizeaza aprobarea acordarii unui ajutor de restructurare in favoarea Societatii ,’Complexul Energetic Oltenia’ — S.A., astfel cum a fost autorizat prin Decizia Comisiei Europene nr. C(2022) 553 final din 26 ianuarie 2022.
In acest sens, se autorizeaza Ministerul Finantelor sa garanteze, pe o perioada de 9 ani, in numele si contul statului, la solicitarea Societatii, unul sau mai multe imprumuturi contractate de beneficiar, in limita sumei de 195,8 milioane euro, cu titlu de ajutor de stat. Garantia de stat va acoperi, in procent de 100% valoarea imprumutului.
Totodata, prin actul normativ se aproba participarea statului prin Ministerul Energiei la majorarea capitalului social al Societatii prin aportul in numerar, cu suma reprezentand echivalentul in lei a 180 milioane euro, iar actiunile emise de Societate in schimbul aportului in numerar la majorarea capitalului social, revin statului roman si sunt administrate de Ministerul Energiei care exercita calitatea de actionar in numele statului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole