MILIARDELE DIN PNRR PROMISE DE IOHANNIS SI DE PREMIER – Citu a primit mesajul: „Florine, poti sa ma suni sa iti spun si il poti demite”

1734

sursa foto: facebook Cristian Ghinea

Romania renaste, Romania va fi mai educata, romanii vor trai mai bine dupa ce banii europeni din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) promisi de presedintele Klaus Iohannis si premierul Citu vor intra in cont. Asta anunta presedintele si guvernantii. Insa, potrivit specialistilor in economie, miliardele promise sunt in aer. Mai ales ca fata de alte state, suntem in intarziere.

Analistul economic Adrian Caciu scrie pe facebook ca Romania risca sa nu atraga nici macar 40% din banii alocati prin PNRR, chiar daca acesta va fi aprobat in octombrie 2021.
Potrivit lui Caciu, Romania ar trebui sa contracteze 70% din suma alocata pana la 31 decembrie 2022, iar daca acest lucru nu se intampla, nu va primi restul de 30%.
Caciu spune ca ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea (foto, langa Dacin Ciolos), este principalul vinovat de intarzierea adoptarii PNRR, motiv pentru care trebuia demis inca din primavara: „Florine, poti sa ma suni sa iti spun si il poti demite”.

Iata analiza lui Adrian Caciu:

„Bomba anului.
Miliardele promise de Iohannis sunt in aer!
Romania risca sa nu atraga nici macar 40% din banii alocati prin PNRR chiar daca acesta va fi aprobat in octombrie 2021.
Maxim 10,8 miliarde euro va putea atrage prin PNRR pana la finalul implementarii acestuia.
Amintesc faptul ca Romania ar trebui sa contracteze 70% din suma alocata pana la 31 decembrie 2022.
Asta inseamna ca Romania sa faca contracte de 19,74 miliarde euro pana la data de 2022.
Contractele trebuie facute in doar 12 luni. (faceti calculul mai ales tinand cont de legislatia in materie de achizitii publice).
Analiza PNRR depus ne arata ca si daca Romania ar fi o tara ca Polonia, Germania sau Franta, adica ar avea o absorbtie ideala si o capacitate administrativa de invidiat, nu este posibila contractarea a mai mult de 10,8 miliarde euro in anul 2022 pentru ca asa este creat fluxul de proiecte pe componente.
Asta inseamna putin peste 35% din total PNRR.

Surpriza de cosmar

Si aici vine surpriza de cosmar: Daca nu contractezi 70% din suma nu primesti ceilalti 30%.
Cam asta este adevarul despre PNRR si despre domnul Ghinea care este principalul vinovat de intarzierea adoptarii PNRR.
Ghinea trebuia demis din primavara!
Maine va prezint cum riscam sa pierdem inca 4 miliarde de euro si de ce trebuie Ghinea demis imediat!
Florine, poti sa ma suni sa iti spun si il poti demite din seara asta!
„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole