MILIARDARI PESTE NOAPTE – Investitorii cripto s-au trezit miercuri cu sute de miliarde de dolari in cont. Care este explicatia

1545

Pretul Bitcoin a atins miercuri, 15 decembrie, nu mai putin de 870 de miliarde de dolari pe CoinMarketCap. Cifrele pietei cripto au luat-o razna dupa ce o eroare misterioasa a facut ca toate criptomonedele sa afiseze castiguri astronomice pe cele mai populare platforme specializate. Investitorii au lansat o avalansa de mesaje pe Twitter, trecand de la bucurie, la confuzie si, ulterior, la toate glumele posibile despre experienta de „trilionar pentru o noapte”.

Agregatorul de date cripto CoinMarketCap s-a confruntat in noaptea de marti spre miercuri cu o eroare a site-ului web, care a dus la cifre cu extrem de multe zerouri pentru toate criptomonedele tranzactionate. Bug-ul a fost activ cu intermitente vreme de cateva ore, dupa care a fost remediat.

Piata cripto, data peste cap de cifrele halucinante de pe CoinMarketCap

Intr-un tweet postat miercuri, in jurul orei 1 noaptea (ora Romaniei), operatorii site-ului au recunoscut problemele, anuntand utilizatorii ca se lucreaza la remedierea situatiei.

Echipa noastra este constienta de informatii incorecte despre pret care apar pe [CoinMarketCap]. In prezent investigam si vom actualiza acest anunt cand vom avea mai multe informatii”, au mentionat cei de la CoinMarketCap.

Cifrele de la acel moment de pe coinmarketcap.com aratau o capitalizare de piata a Bitcoin 14,7 cvadrilioane de dolari, o cifra imposibila pentru intreaga economie a planetei. De asemenea, criptomoneda Cocos-BCX era pe primul loc pe lista, in ciuda unei capitalizari de piata scazute (chiar si in circumstante normale).

Cum te-ai simtit sa fii trilionar timp de cateva ore?” , au comentat reprezentantii platformei CoinMarketCap site-ul, care este detinut de Binance, una dintre cele mai mari platforme de exchange cripto, intr-un alt Tweet.

Dupa cum era de asteptat, bug-ul a declansat un val de atentie pe retelele sociale. Unele postari de pe Twitter au indicat ca TrustWallet, care ofera o aplicatie de portofel cripto, a intampinat probleme din cauza erorii CoinMarketCap. Astfel, oamenii s-au trezit cu sume care nu incapeau pe ecranul telefonului in portofel, potrivit theblockcrypto.com.

Seifurile DeFiChain au fost oprite automat, pentru a proteja investitorii

Unele protocoale de finantare descentralizata (DeFi) folosesc, de asemenea, CoinMarketCap ca sursa de date despre pret, motiv pentru care au suspendat tranzactiile.

Din cauza unei erori cu API-ul @CoinMarketCap, toate seifurile DeFiChain au fost oprite automat pentru moment, asigurand siguranta detinerilor cripto ale dumneavoastra”, a postat pe Twitter orotocolul DeFi DeFiChain.

Bug-ul a afectat probabil si botii de tranzactionare care utilizeaza API-ul CoinMarketCap, care ar fi raspuns la preturile aparent mai mari.

Este destul de interesant ca acest raliu a inceput exact in acelasi timp in care Coinmarketcap a avut o eroare de pret (aproximativ 16:25-16:35 ET). Ma intreb cati roboti isi folosesc API-ul si tocmai au inceput sa cumpere angro pe aparenta miscare a pietei”, a postat pe Twitter Adam Cochran, partener la Cinneamhain Ventures.

Bloomberg a raportat ca si Coinbase a fost afectat.

CoinMarketCap a revenit acum la normal dupa o problema care ne-a afectat clasamentul preturilor”, a declarat un purtator de cuvant pentru Cointelegraph, adaugand ca investigatia privind cauza principala a erorii este inca in desfasurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole