MARIRI DE SALARII PENTRU BUGETARI – Decizia, luata in Camera Deputatilor

1209

sursa foto: .gazetanord-vest.ro

Camera Deputatilor a adoptat marti, 31 mai 2022, in calitate de for decizional, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o patrime din diferenta de salariu prevazuta de Legea salarizarii unitare 153/2017 pentru anul 2022 si cele din luna decembrie 2021.

De asemenea, deputatii au adoptat si majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajatii din ministerul Transporturilor si ministerul Culturii, precum si pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si din Ministerul Sportului. Totodata, potrivit digi 24, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sanatatii beneficiaza de majorarea salariilor de baza cu pana la 25%.

Cresteri pentru cei care lucreaza cu fonduri externe

De asemenea, personalul din institutiile si/sau autoritatile publice nominalizat in echipele de proiecte finantate din fonduri externe, in baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de imprumut adoptate de Parlamentul Romaniei, beneficiaza de majorarea salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare cu pana la 50%, indiferent de numarul de proiecte in care este implicat. Aceasta majorare se aplica proportional cu timpul efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole