MARIREA ALOCATIILOR – Coalitia de dreapta a decis: „Cinism si inima de piatra”

859
PNL si USR se bat pentru consiliul legislativ

foto: digi24

S-a decis marti, 15 iunie 2021, in Camera Deputatilor ce se va intampla cu alocatiile. Iar vestile sunt proaste pentru milioane de parinti si copii: alocatiile nu mai cresc in acest an.

„Nu le pasa de copii! Cinism si inima de piatra!”, a scris senatoarea Gabriela Firea pe facebook, care a anuntat decizia luata de majoritatea PNL, partid condus de Ludovic Orban si USR, formatiune condusa de Dan Barna, din Comisia de Munca a Camerei Deputatilor.

Iata postarea Gabrielei Firea:

Nu le pasa de copii! Cinism si inima de piatra! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Munca a Camerei Deputatilor si-a respins pana si propria Ordonanta care prevedea cresterea in etape a alocatiilor de stat pentru copii! Alocatiile nu mai cresc in acest an! Cat despre ideea UDMR de a conditiona alocatia copiilor de veniturile parintilor, aceasta incalca atat Constitutia, cat si Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat ca toti copiii sunt egali si toti primesc, fara nicio discriminare, alocatie de stat.
Altfel, statul vine deja in sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe langa alocatia de stat, si alocatie pentru sustinerea familiei, care este conditionata de prezenta la scoala
„.

Majorare stopata

 Reamintim ca potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocatiilor de stat, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%. Numai ca in Senat a fost introdusa o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament, in sensul sa nu existe cresterea de la 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole