MAREA COALITIE ALDE-PSD-PRO ROMANIA – Calin Popescu Tariceanu anunta strategia pentru alegerile parlamentare: “Pledez sa facem o coalitie formata din ALDE, PSD, m-as bucura daca ar fi si Pro Romania” (Video)

928

Vom avea la alegerile parlamentare din toamna o confruntare intre PNL, USR si o mare coalitie formata din PSD, ALDE si Pro Romania? Foarte posibil.

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto) a dezvaluit intr-un interviu acordat Lumea Banilor ca doreste o alianta cu PSD si Pro Romania in ceea ce priveste alegerile parlamentare. Situatia este insa diferita pentru alegerile locale, acolo unde, dezvaluie Tariceanu, fiecare organizatie ALDE este libera sa aleaga daca va merge singura sau va face alianta cu PSD.

Iata declaratiile liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu (video min. 2.30):

Am discutat cu toate organizatiile noastre judetene si le-am dat libertatea tuturor, autonomie, sa faca ce considera mai potrivit in plan local. Pot sa mearga singuri pe liste, sau daca vor sa faca o alianta cu PSD, pot sa o faca. In momentul de fata aproximativ jumatate din organizatiile din tara si-au conturat optiunile si sunt deja in faza de pregatire a campaniei electorale.

La parlamentare, ei bine, este diferita strategia fata de locale. La locale, de foarte multe ori, e nevoie de formula, as spune, de a merge pe liste separate pentru ca voturile sunt date in special de persoane. Este un vot unde candidatul are un rol mai important. La alegerile parlamentare care sunt politice conteaza lista partidului sau, eventual, alianta. S-a dovedit ca o alianta poate sa aduca un surplus de voturi, o bonificatie. Asadar, pledez pentru ca la alegerile parlamentare sa facem o coalitie liberal social-democrata, adica formata din ALDE, din PSD, m-as bucura daca ar fi si Pro Romania si ar accepta sa se ralieze aceste constructii politice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole