MAREA BRITANIE INSTITUIE SCUTIRI DE TAXE PENTRU INVESTITORII CRIPTO – Masura fiscala, in vigoare de la 1 ianuarie 2023, semnaleaza planurile Regatului Unit de a deveni un hub cripto

747

sursa foto: express.co.uk

Marea Britanie va aplica o scutire de taxe pentru investitorii straini care cumpara criptomonede prin intermediul managerilor de investitii sau al brokerilor locali, incepand din prima zi a anului 2023, potrivit unui anunt publicat de Executivul britanic. Scutirea fiscala, anuntata in decembrie 2022, face parte din planurile premierului Rishi Sunak (foto) de a transforma Regatul Unit intr-un hub cripto.

Gilda Popa

Marea Britanie are deja un ghid fiscal pentru companiile si brokerii cripto rezidenti. In iulie 2022, agentia fiscala din subordinea Guvernului britanic – HM Revenue and Customs – a lansat o consultare publica pentru a aduna opinii de la investitori si profesionisti cu privire la modul in care ar trebui sa fie impozitate finantele descentralizate (DeFi).

Aceasta scutire este un factor important in atragerea investitorilor globali, ceea ce inseamna ca investitorii straini nu vor fi supusi impozitarii in Regatul Unit pur si simplu prin numirea unor manageri de investitii cu sediul in Regatul Unit” precizeaza HM Revenue and Customs, intr-un raspuns prin email la solicitarea CoinDesk.

Reprezentantii agentiei fiscale britanice au precizat ca scutirea fiscala, extinsa pentru a include si activele cripto, face parte dintr-un ansamblu de masuri menite sa pozitioneze Regatul Unit ca centru de management al investitiilor, iar companiile straine sa fie motivate sa numeasca manageri din Marea Britanie.

Parlamentul britanic dezbate in prezent un amplu proiect de lege privind serviciile si pietele financiare, care ar acorda autoritatilor locale de reglementare mai multe atribute de control in sectorul cripto. Trezoreria Marii Britanii intentioneaza, de asemenea, sa demareze o consultare publica in saptamanile urmatoare cu privire la modul in care poate fi reglementata industria cripto.

Marea Britanie se pregateste sa schimbe legislatia UE in domeniu cu reglementari proprii

Intr-un pachet de reforme a serviciilor financiare dezvaluit in decembrie anul trecut, menit sa inlocuiasca legile bancare si ale pietei financiare ale Uniunii Europene, Trezoreria britanica a anuntat ca va extinde pentru activele cripto o facilitate fiscala existenta, care le permite investitorilor sa foloseasca un manager cu sediul in Regatul Unit fara a atrage obligatii fiscale suplimentare.

Trezoreria a mai spus ca va implementa un „sandbox” pentru a testa infrastructurile inovatoare ale pietei financiare anul viitor si va demara consultarile cu privire la o lira din ianuarie 2023.

In aprilie anul trecut, Rishi Sunak, pe atunci ministru de finante si acum prim-ministru, a spus ca vrea sa faca din Regatul Unit un hub cripto global, noteaza CoinDesk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole