MARCEL CIOLACU, DESEMNAT PREMIER – Liderul PSD trebuie sa formeze un nou guvern

539

sursa foto: facebook Marcel Ciolacu

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat marti, 13 iunie 2023, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru pozitia de premier, dupa demisia lui Nicolae Ciuca din functia de prim-ministru. Ciolacu trebuie sa formeze un nou guvern care sa fie votat de Parlament.

Decizia presedintelui a venit in urma consultarilor pe care le-a avut cu partidele politice. Potrivit lui Iohannis, Coalitia de guvernare a decis acum un an si jumatate, la constituire, sa functioneze pe un model nou pentru Romania, cu o schimbare a premierilor la jumatatea perioadei de guvernare:
Acest model pana acum a functionat foarte bine si sunt incredintat ca va functiona si in continuare”.
Presedintele a mai transmis ca noul guvern va fi functional in scurt timp.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis:

S-au terminat consultarile si voi anunta in cateva momente decizia mea, insa cred ca e potrivit sa fac cateva remarci scurte. Coalitia de guvernare a decis acum un an si jumatate, la constituire, sa functioneze pe un model nou pentru Romania, cu o schimbare a premierilor la jumatatea perioadei de guvernare. Acest model pana acum a functionat foarte bine si sunt incredintat ca va functiona si in continuare. Am avut in prima parte ca Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca, care a condus un guvern format din ministri desemnati de partidele care sunt in coalitie, care au fost in coalitie. Romania, in aceasta perioada, a trecut prin mai multe crize si, datorita felului in care Coalitia, Guvernul condus de domnul Ciuca au lucrat, Romania a trecut cu bine de criza energetica, de inflatie, avem crestere economica si toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.
Faptul ca astazi ne gasim aici ca sa formalizam rotatia premierilor arata un nou nivel de implicare si seriozitate la nivelul coalitiei de guvernare.
Romanilor li s-a promis stabilitate si au primit stabilitate. Romanilor li s-a promis o guvernare care rezolva marile crize care s-au aratat deja la orizont atunci si au fost rezolvate.
In aceste conditii, dupa consultarile pe care le-am avut astazi, cred ca nu este nicio surpriza, dar acum desemnez pentru pozitia de Prim-ministru al Romaniei pe domnul Marcel Ciolacu, pe care il invit sa formeze un guvern al Coalitiei si sa continue munca dedicata, serioasa, eficienta si eficace a Coalitiei cu acest guvern care se va forma probabil in scurt timp.
Domnule Prim-ministru desemnat, va doresc mult succes in negocierile pentru formarea Guvernului si va astept pentru depunerea juramantului”.

 

Ultimele articole