SENATUL A DECIS MAJORAREA SALARIILOR – S-a implinit termenul de adoptare tacita. Categoria de romani care va incasa mai multi bani (Document)

1039
a scazut robor

Sursa Foto: Gorjeanul

Senatul are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 2 februarie 2022, propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Concret, se propune o majorare de 10% a salariului de baza.


Legea a fost adoptata, avand in vedere ca s-a implinit termenul de adoptare tacita.Astfel, personalul didactic care indeplineste functia de diriginte, profesor/antrenor grupa de performanta din cadrul Cluburilor Sportive Scolare sau Cluburilor Sportive Universitare, invatatorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru invatamantui primar, profesorii pentru invatamantui prescolar beneficiaza de o majorare de 10% a salariului de baza. Camera Deputatilor este forul decizional.

Motivele initiatorilor

In expunerea de motive se arata ca munca unui profesor/antrenor la grupa de performanta nu se rezuma doar la norma didactica, iar acesta isi dedica activitatea 7 zile din 7 pe saptamana pentru a obtine rezultate deosebite. Aceasta munca se realizeaza la o grupa de performanta zilnic prin minim 2 ore pe zi de antrenament, stagii de pregatire, participare la competitii sportive nationale sau internationale.
Potrivit initiatorilor, activitatea sportiva – pregatirea fizica de specialitate, presupune selectia sportivilor in grupe de incepatori care pe parcursul procesului de instruire sportiva sunt promovati in grupele de avansati, apoi in grupele de performanta. La inscrierea in cluburi, elevii sii studentii vin cu un bagaj diferit a calitatilor motrice, mostenite, dobandite pana atunci si in prima faza abordarea este frontala cu toti subiectii, apoi pe parcursul pregatirii vor fi elevi care se deosebesc de altii prin motricitatea demonstrata, usurinfa cu care execute exercitiile:

Pregatirea fizica diferentiata

“Pentru progresul lor in invatare si dupa promovarea in grupele de avansati, pentru toti elevii si studentii este necesara o pregatire fizica diferentiata. Tratarea diferentiata a elevilor si studentilor in lectille de antrenament sportiv constituie o orientare metodologica fundamentala solicitata de componenta eterogena a colectivelor din punct de vedere somato-functional si motric. Instruirea diferentiata vizeaze adaptarea activitatii sub aspectui continutului formelor de organizare si al metodologiei didactice la posibilitatile proprii, la capacitatea de intelegere, interesul si ritmul de lucru specific unor grupe de elevi sau chiar fiecarui elev in parte. Deosebirile dintre indivizii unei colectivitati pot fi calitative sau cantitative, exprimand nivelui de dezvoltare a unor tresaturi si capacitati. Unele trasaturi individuate sunt relativ simple, in timp ce altele se disting printr-un grad ridicat de complexitate.
Munca unui profesor/antrenor la grupa de performanta nu se rezuma doar la norma didactica, iar acesta isi dedica activitatea 7 zile din 7 pe saptamana pentru a obtine rezultate deosebite. Aceasta munca se realizeaza la o grupa de performanta zilnic prin minim 2 ore pe zi de antrenament, stagii de pregatire, participare la competitii sportive nationale sau internationale”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole