MAJORAREA PENSIILOR CU 40% – Florin Citu le-a dat vestea varstincilor: “Asta e varianta pe care mergem”

1644
bugetari salarii taiate

Premierul Florin Citu (foto centru) a vorbit despre marirea punctului de pensie cu 40%.

Citu a anuntat dupa sedinta de Guvern ca Romania nu-si permite cresterea pensiilor cu 40%, insa a aruncat pisica in curtea lui Klaus Iohannis (foto dreapta).

Premierul a spus ca legea va ajunge la presedinte dupa decizia CCR (click aici pentru a citi), iar acesta are doua variante: sa o trimita la reexaminare in Parlament, sau sa o promulge.

Citu a precizat ca Guvernul precedent, dar si actuala coalitie si-au asumat un calendar de crestere a pensiilor.

„Asta e varianta pe care mergem noi”.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

Romania nu si-a permis anul trecut, nu-si permite nici in 2021 acest lucru.

In acest moment legea merge la promulgare la domnul presedinte, care are doua variante: sa o trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Guvernul precedent si coalitia si-au asumat un calendar de crestere a pensiilor, vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi.

Vreau sa va aduca aminte ca anul trecut nu au fost multe tari care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% inseamna efort suplimentar anul acesta de noua miliarde de lei. Mai mult, Romania anul trecut a fost tara care a crescut salariile in sectorul bugetar cu aproape 8%, in timp ce media in UE a fost in jur de 2,9% Avand in vedere ca inflatia a scazut, inseamna ca puterea de cumparare a crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole