MAI PUTINE CASE LA CHEIE – A scazut numarul de locuinte date in folosinta. Statul construieste insa mai mult decat privatii (Document)

457

sursa foto: cotidianul.ro

Lucrurile merg mai incet pe piata de constructii. In trimestrul I 2023 au fost date in folosinta 15.329 locuinte, in scadere cu 578 fata de trimestrul I 2022.

Potrivit Institului National de Statistica, pe medii de rezidenta, in trimestrul I 2023, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban (61,5 %). Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca in trimestrul I 2023, fata de trimestrul I 2022, numarul locuintelor terminate a scazut din fondurile private cu 856 locuinte, dar a crescut din fondurile publice cu 278 locuinte.

Statistica pe regiuni

Distributia in profil regional in trimestrul I 2023 fata de trimestrul I 2022, evidentiaza o scadere a numarului locuintelor terminate in urmatoarele regiuni de dezvoltare:
-Bucuresti-Ilfov (-885 locuinte);
-Nord-Vest (-740);
-Centru (-262);
-Vest (-69).

Cresteri s-au inregistrat in:

-Nord-Est (+796 locuinte);
-Sud-Est (+351);
-Sud-Vest Oltenia (+190);
-Sud-Muntenia (+41).

Precizari tehnice

Locuintele terminate sunt locuintele ridicate in cursul perioadei de referinta, ale caror elemente, inclusiv fundatia, s-au construit pentru prima data si la care s-au finalizat toate lucrarile prevazute in documentatia tehnica si au fost receptionate de beneficiar. Regiunile de dezvoltare cuprind urmatoarele judete:
• Regiunea de dezvoltare Nord-Est: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. • Regiunea de dezvoltare Sud-Est: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea.
• Regiunea de dezvoltare Sud – Muntenia: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.
• Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.
• Regiunea de dezvoltare Vest: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis
• Regiunea de dezvoltare Nord-Vest: Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj.
• Regiunea de dezvoltare Centru: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
• Regiunea de dezvoltare Bucuresti – Ilfov: municipiul Bucuresti si judetul Ilfov.

*Cititi aici datele INS

Ultimele articole