MAI PUTIN BANI PENTRU SRI, SPP SI STS – Bugetele serviciilor secrete vor fi reduse

612

sursa foto: sri.ro

Proiectul de rectificare bugetara prevede mai putin bani pentru serviciile secrete.

Astfel, potrivit cotidianul.ro, bugetul Serviciului Roman de Informatii condus de Eduard Hellvig (foto) va fi redus cu 438.000 de lei, cel al Serviciului de Paza si Protectia cu 500.000 de lei iar cel al Serviciului de Telecomunicatii Speciale va scade cu 150,9 de milioane de lei. Singurul buget care ramane intact este cel al Serviciului de Informatii Externe. Acestea sunt propunerile Ministerului de Finante in proiectul de rectificare bugetara, primul pe acest an.

Finantele nu au tinut cont de solicitarile acestor institutii. De exemplu, SRI a cerut suplimentarea bugetului cu 4,2 milioane de lei. SIE a solicitat un plus de 59,7 milioane de lei, insa a ramas cu bugetul deja stabilit. SPP a cerut 7,5 milioane de lei.

Solicitarile ministerelor

Ministerul Muncii cere peste 8,5 miliarde de lei la rectificarea bugetara, iar banii vor fi folositi pentru cheltuielile cu asistenta sociala si plata indemnizatiilor de somaj.Potrivit realitatea.net, toate ministerele au primit sarcina sa isi reduca cheltuielile cu 10%, fara sa afecteze plata salariilor si investitiile.

Ce a solicitat ministerul Muncii:

  • 8,5 miliarde de lei pentru asistenta sociala;
  • 800 de milioane lei plata indemnizatiilor de somaj;

Ce a cerut Ministerul Sanatatii:

  • bani pentru plata concediilor medicale restante.

Ce a cerut ministerul Energiei:

  • bani pentru masurile de compensare si plafonare (aproximativ. 2 miliarde de lei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet