MAI PROSTI DECAT CIUMA ROSIE – Guvernele PNL lasa pentru 2020 un deficit de 9,8%. Premierul Florin Citu a ratat estimarea, deficitul de 9,1% propus fiind depasit. Deficitul facut de Executivele PNL intr-un singur an este echivalentul deficitelor adunate d
28 January 2021 11:56 Lumea Banilor 1184Romanii ii pot vedea in toata splendoarea lor pe cei care au acuzat ani de zile incompetenta PSD - “ciuma rosie”, dar care astazi dau dovada de o incompetenta mult mai mare. Ne referim desigur la Guvernul PNL. Si nu doar ca romanii ii vad, ci din pacate simt pe pielea lor rezultatele dezastruoase ale guvernarii liberale. Ultima dovada a incompetentei Guvernelor PNL (fie ca ne referim la Guvernul Orban sau Guvernul Citu) este oferita de explozia deficitului Romaniei in 2020. An in care se inregistreaza echivalentul deficitului din anii in care tara a fost administrata de Guvernele PSD.
Astfel, dupa un an de guvernare PNL Romania va incheia 2020 cu un deficit de 9,8% din PIB. Este un deficit mult mai mare decat cel preconizat de actualul premier Florin Citu, care in noiembrie 2020, pe cand era ministru al Finantelor, anunta un deficit bugetar de 9,1%. O estimare iata ratata.
Deficitul Guvernelor PNL, cat deficitele Guvernelor PSD la un loc
Pe de alta parte, trebuie precizat ca deficitul pe 2020 inregistrat de Romania sub Guvernele PNL este cat deficitele inregistrate de Romania in timpul Guvernelor PSD, in perioada 2016-2019. Mai exact, Guvernul PNL a facut intr-un singur an un deficit cat a facut Guvernele PSD in trei ani.
Constatarea ii apartine economistului Adrian Caciu. Iata precizarile facute joi, 28 ianuarie 2021, de Adrian Caciu pe pagina sa de Facebook:
“Am avut dreptate: gaura la buget pe ultimul trimestru este de 15 miliarde lei. Mai precis, 15,3 miliarde lei.
O confirma executia bugetara la decembrie publicata noaptea tarziu, dupa ajustari multiple ca sa mai reduca deficitul.
Ce ne facem insa cu cele 15 miliarde lei facturi amanate la plata ca sa fie coafat deficitul? Sunt concedii medicale nedecontate din 2019, sunt medicamente pentru bolnavii cronici nedecontate.
Apropos, deficitul din anul 2020 este echivalentul deficitului pe patru ani 2016-2019 (la octombrie 2019).
Si nu este de la pandemie. Este de la risipa”.