MAI MULTI BANI PENTRU TICHETELE DE MASA – Anuntul Guvernului. In prezent, nu se poate depasi cuantumul de 30 lei

461

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Valoarea tichetelor de masa ar putea creste de la 30 lei, la 35 sau 40 lei. Premierul Nicolae Ciuca a discutat luni, 24 aprilie 2023, cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, unul din subiecte fiind majorarea sumei alocate bonurilor de masa pentru angajati.

Potrivit Executivului, in privinta modificarii valorii nominale a tichetelor de masa, ministrul Finantelor a prezentat propunerea de a mari cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Premierul Nicolae Ciuca a anuntat pe facebook ca proiectul este in lucru la Ministerul Finantelor:

Un subiect al discutiei a fost majorarea valorii bonurilor de masa pentru angajati, la 35 lei sau la 40 lei. Proiectul este in lucru la Ministerul Finantelor, care a prezentat in cadrul intalnirii propunerea si motivatiile care stau la baza calculului. Dupa ce partenerii sociali ai Guvernului vor analiza aceasta varianta de lucru, este de asteptat ca noua valoare nominala a tichetelor de masa sa intre in vigoare de la 1 iulie”.

Iata anuntul Guvernului:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a participat, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social. Intalnirea, la care alaturi de ministrul de Finante, Adrian Caciu, si ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, au mai participat reprezentanti ai Guvernului, ai Confederatiilor sindicale si patronale, a avut loc in contextul modificarilor si completarilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social  si Legea nr. 53/2003 – Codul muncii  precum si a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masa.
In cadrul reuniunii, s-au dezbatut propunerile organizatiilor sindicale de modificare si completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. In urma discutiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciuca a dispus ca pana pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale  sa agreeze formula finala pentru viitorul cadru normativ.
In privinta modificarii valorii nominale a tichetelor de masa, ministrul Finantelor a prezentat propunerea de a mari cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmeaza a fi analizate in forurile statutare ale  organizatiilor patronale, urmand ca decizia sa vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole