MAI MULTI BANI PENTRU MEDICI – Se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase: 55% pana la 85%. Hotararea vizeaza o singura boala

583

sursa foto: facebook CNSAS

Guvernul a aprobat hotararea prin care personalul medical care diagnosticheaza si trateaza pacientii COVID primeste un spor pentru conditii de munca deosebit de periculoase.


Este vorba despre HG privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala”, aprobat prin Hotararea Guvernului 153/2018.

Compensarea financiara a riscurilor

Actul normativ creeaza cadrul legal de compensare financiara a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care are in ingrijire pacienti diagnosticati cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situatiilor de risc epidemiologic si biologic.
Astfel, se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase in procent de la 55% pana la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care este implicat direct in transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapida, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor suspecti si confirmati cu COVID-19.

1 comentariu la “MAI MULTI BANI PENTRU MEDICI – Se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase: 55% pana la 85%. Hotararea vizeaza o singura boala

  1. Păi si atunci „eroii din linia întâi” nu vor avea tot interesul să găsească cât mai multe cazuri?
    Oare covidul ăsta a ajuns cea mai periculoasă boală a omenirii?
    Si în definitiv pentru ce sunt recompensați cu aproape dublarea salariului? Pentru o boală pe care ei o tratează cu Paracetamol și apoi așteaptă agravarea simptomelor ca sa umple sectiile ATI si sa spuna: vedeți de ce boală gravă! Covidul e mortal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet