Mai da-le, Virgile, 100 de lei! Pomana lui „Galagie de la Energie”
Daca v-a ingretosat gestul ministresei Muncii, Violeta Alexandru, care in octombrie a crescut valoarea maxima a tichetelor de masa cu doar un ban (de la 20 la 20,01 lei), stati sa-l vedeti pe colegul ei, Virgil Popescu (foto) – ministrul Economiei si Energiei!
Nu mai devreme de luni, 14 decembrie 2020, Popescu (cunoscut in judetul natal, Mehedinti, drept „Galagie junior”) s-a laudat pe Facebook cu liberalizarea pietei de energie, pretul kilowattului-ora pentru consumatorii casnici urmand sa se reduca de la 0,255 de lei la 0,245 de lei. Adica o diferenta de numai 10 bani.
Ceea ce ne umple de duiosie si ne face sa ne gandim la una dintre legendele Revolutiei din 1989: cum ca Elena Ceausescu i-ar fi spus sotului: „Mai da-le, Nicule, 100 de lei!” La 31 de ani distanta, Virgil „Galagie de la Energie” Popescu isi aroga pentru ministerul pe care il conduce meritul ieftinirii kilowattului-ora, postand pe Facebook anuntul insotit de imaginea de mai jos.
Deci iata postarea lui Popescu:
„Vesti bune pentru romani! Hidroelectrica a anuntat azi ca va reduce pretul la energia electrica. Facturi mai mici la energia electrica!
Ii felicit pe cei de la Hidroelectrica care au facut un nou pas, se manifesta activ pe piata de furnizare si au venit cu o oferta buna pentru romani. Odata cu liberalizarea pietei de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activa livrata consumatorilor casnici pretul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh in primul semestru al anului viitor. Clientii au garantia ca preturile sunt fixe si beneficiaza in continuare de termene de plata relaxate – 45 de zile de la emiterea facturii. Actiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-si creste numarul de clienti pe zona de furnizare odata cu liberalizarea completa a pietei de energie.
Da, facturi mai mici pentru romani! Ii indemn pe romani sa verifice cu atentie si daca este cazul sa schimbe furnizorul de energie electrica, pentru ca toti sa inteleaga ca nu pot pastra un monopol al preturilor mari.
P.S. Reducerea de la 0.255 la 0.245 lei/KWh insemna o reducere de 4%, sau de 1 ban pe KWh depinde cum doriti sa o priviti. Eu o privesc ca o reducere de la 255 la 245 lei/MWh, in contextul in care alti furnizori cauta motive sa scumpeasca”.
Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!