LUDOVIC ORBAN ANUNTA CA VA DEMISIONA – Liderul PNL a precizat si conditiile. Seful liberalilor se asteapta ca si premierul Florin Citu sa plece din functie

3450
sedinta de guvern

Aflat in lupta cu premierul Florin Citu pentru sefia PNL, Ludovic Orban a anuntat ca daca va pierde alegerile interne va demisiona de la sefia Camerei Deputatilor.
Orban se asteapta insa ca si premierul Florin Citu sa plece de bunavoie de la Palatul Victoria daca il va invinge.
Intrebat cum va fi dat jos din functie Florin Citu daca va pierde alegerile din PNL si va refuza sa demisioneze, seful liberalilor a declarat la digi 24: „Asta este o chestiune de onoare. Eu daca pierd alegerile, eu imi scriu inainte de 25 septembrie demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Este o chestiune de legitate democratica”.

Legitimitatea lui Citu

Orban a intrebat, retoric, ce legitimitate ar mai avea Citu sa conduca guvernul daca ar fi invins:
„Daca un premier care candideaza la functia de presedinte al PNL pierde competitia, atunci ce autoritate si ce legitimitate mai are sa exercite functia respectiva, in conditiile in care partidul nu-l mai sprijina? Cine-l mai asculta?.
Un om ca sa poata sa exercite o functie de o asemenea importanta in stat trebuie sa aiba legitimitate, trebuie sa aiba o autoritate. Pai, tu, daca pierzi in interiorul propriului tau partid, care te-a sustinut pe pozitia de prim-ministru…”.
Reamintim ca liderul PNL Ludovic Orban a criticat Guvernul condus de Florin Citu din cauza Planului National de Redresare si Rezilienta (click aici pentru a citi).

3 comentarii la “LUDOVIC ORBAN ANUNTA CA VA DEMISIONA – Liderul PNL a precizat si conditiile. Seful liberalilor se asteapta ca si premierul Florin Citu sa plece din functie

  1. Un om de onoare si cu puțină decență nu ține niciodată cu dinți de scaun felicitări domnului Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole