LIMITARI LA INDEMNIZATIA DE HRANA – Guvernul incearca sa acopere gaura din buget. Prevederi si pentru pretul telefoanelor si abonamentelor folosite de bugetari (Document)

577

sursa foto: europa fm

Guvernul incearca sa faca economii pentru a acoperi gaura din buget. Astfel, potrivit unui proiect OUG, indemnizatia de hrana va fi acordata doar bugetarilor care au salarii  de 10.000 lei. Cu exceptia celor din institutiile de forta.

Potrivit documentului prezentat de digi 24, incepand cu 1 ianuarie 2024, ordonatorii de credite acorda obligatoriu, lunar, pentru personalul incadrat ale caror venituri salariale brute lunar sunt sub 10.000 lei inclusiv, indemnizatii de hrana la nivelul anual a doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata. Cu exceptia personalului Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei – Administratia Nationala a Penitenciarelor, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale, precum si a personalului politiei locale. In prezent, nu exista limitari.

Maxim 500 lei un telefon

Proiectul mai prevede ca pretul unui telefon nu poate depasi cuantumul de maxim 500 lei/aparat de telefonie mobil achizitionat. In plus, cheltuielile lunare cu abonamentul de telefonie mobila decontat din fonduri publice sunt de maxim 50 lei/luna/aparat de telefonie mobila. Eventualele depasiri ale costului de achizitie pentru aparatele de telefonie mobila sau ale costurilor cu abonamentele lunare de telefonie mobila sunt suportate de personalul incadrat beneficiar al serviciilor de telefonie mobila.

*Cititi aici proiectul integral

 

Ultimele articole