LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA – Iata cum pot cumpara romanii energie de pe bursa

1569
bec

Bursa Romana de Marfuri (BRM) anunta, in contextual liberalizarii pietei, lansarea platformei sale pentru selectarea furnizorilor de energie electrica de catre utilizatorii finali casnici si non-casnici. Potrivit BRM, menita sa asigure concentrarea cererii si simplificarea accesului in piata, noua platforma ofera avantajele consacrate ale mecanismelor bursiere: transparenta, reguli stricte de tranzactionare aplicate egal tuturor participantilor, acces rapid, simplu si prietenos, eficienta, cea mai buna executie:

“Prin participarea activa cu cele mai bune oferte a celor mai importanti furnizori, precum si prin agregarea semnificativa a ordinelor de cumparare se realizeaza cadrul optim de echilibrare a cererii cu oferta, conditia necesara pentru determinarea preturilor corecte si avantajoase pentru consumatori. Tranzactiile vor avea loc saptamanal, electronic, in zilele de luni, consumatorii casnici bucurandu-se de participare gratuita. Ei vor putea opta anterior licitatiilor pentru caracteristicile contractuale predefinite si vor semna noile contracte la sfarsitul sesiunilor de descoperire a preturilor, doar in masura in care rezultatele acestora le vor considera favorabile.

Informatii suplimentare cu privire la procedurile bursiere puse la dispozitie si la optiunile contractuale de furnizare de energie electrica pot fi obtinute de pe pagina de Internet a BRM, din pliantele de prezentare, din ghidul dedicat de tranzactionare sau telefonic, de la personalul specializat al institutiei. Conceputa ca un instrument de suport, dar si de educatie bursiera a publicului larg, noua platforma de tranzactionare va reprezenta, in intentia initiatorilor sai, atat un pas important in dezvoltarea pietei de retail de energie electrica din Romania, cat si o contributie la rezolvarea unei probleme sociale si economice care preocupa paturi largi ale populatiei tarii, intr-un moment cu ingrijorari specifice produse de diversele crize pe care societatea noastra obiectiv le traverseaza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole