LEGUME ROMANESTI IN MAGAZINE: SPRIJIN PENTRU PRODUCATORI – Casa Unirea revine. Ministerul Agriculturii, detalii despre prima livrare

748

sursa foto: facebook Petre Daea

Casa Unirea revine dupa o perioada de pauza. La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour Romania, intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea.

Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varza alba, varza rosie si dovleac placintar) preluate de la producatorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judetul Ilfov, pentru a fi introduse in circuitul comercial.

Se incheie contracte pentru a fi furnizata marfa fara sincope, astfel incat fluxul comercial sa se poata desfasura in cele mai bune conditii. Casa de Comert merge catre producatori, preia produsele disponibile si le duce in retele de magazine. Salut faptul ca retailerii isi indreapta atentia catre produsele romanesti si sunt deschisi la colaborare. Toata lumea are de castigat prin valorificarea productiei pe care o obtin bravii nostri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea si valorificarea produselor romanesti”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea (foto stanga).

Portofoliu substantial

Directorul general al Casei de Comert Agroalimentar Unirea, Mariana Cotoi, a precizat ca acesta este un prim pas  in crearea unui mecanism comercial functional care sa duca la valorificarea superioara a resurselor si a productiei agricole nationale::

Avem deja un portofoliu substantial de producatori si fermieri romani carora, pe baza de contract, le receptionam marfa si le viram imediat platile pentru marfa distribuita,  iar mai departe ne ocupam de tot ce inseamna relatia cu lanturile de retail. Astfel, producatorii au siguranta financiara atat de necesara pentru continuarea activitatii, iar marile lanturi de magazine au asigurat fluxul de stocuri fara sincope”.
Potrivit ministerului Agriculturii, livrarile de produse agroalimentare se vor desfasura cu o frecventa saptamanala, reprezentantii Casei de Comert Agroalimentar Unirea continuand discutiile si cu alte lanturi de magazine din Romania pentru a se incheia contracte de colaborare, in beneficiul tuturor partilor implicate.

Obiectul de activitate

Scopul Societatii Nationale „Casa Romana de Comert Agroalimentar UNIREA” – S.A. il constituie, in principal, organizarea si desfasurarea comertului cu ridicata si cu amanuntul, in depozite si magazine specializate, piete si targuri, cu marfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, oua, etc, precum si operatiuni de import-export cu aceasta categorie de marfuri. In acest scop, Casa Unirea organizeaza retele proprii de achizitie, procesare primara si industriala, precum si centre logistice, retele de vanzare in tara si in strainatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole