Grid star
eveniment

LEGEA SALARIZARII – Ce se intampla cu majorarile si sporurile bugetarilor. Anunt de la Guvern

Ministrul Muncii Raluca Turcan a dat detalii despre legea salarizarii, memorandumul fiind adoptat in prima lectura de Guvernul condus de Florin Citu (foto stanga, langa Ludovic Orban).
Astfel, se propune ca salariul de baza la care sa se raporteze majorarile sau calculul salariilor sa fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie.

In ceea ce priveste sporurile, Turcan declara ca daca acestea trebuie acordate, nu trebuie sa depaseasca mai mult de 20% din nivelul salariului de baza.
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in urmatoarele sedinte de guvern.

Reamintim ca Turcan a declarat ca aproximativ 80.000 de angajati din sistemul public au salariul minim. Solutia ministrului (click aici pentru a citi).

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

"In privinta legii salarizarii, memorandumul a fost adoptat in sedinta de guvern in prima lectura, suntem in situatia in care am solicitat tuturor ministerelor de linie care coordoneaza activitati in domeniile lor de activitate sa prezinte propria viziune in privinta salarizarii in sistemul public, plecand de la niste principii pe care Ministerul Muncii si Protectiei Sociale le-a identificat ca fiind necesare. In primul rand, sa existe o unitate in privinta salariului in plata, care se calculeaza pentru toate categoriile socio-profesionale.
Noi propunem ca salariul de baza la care sa se raporteze majorarile sau calculul salariilor sa fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie. De asemenea, daca sunt sporuri, care sunt necesar a fi acordate, acestea sa nu depaseasca mai mult de 20% din nivelul salariului de baza, sa fie introduse in grila de salarizare, activitati care in momentul de fata nu sunt incluse pe grila de salarizare, si sistemul sporurilor sa fie revizuit radical in sensul in care unele sporuri sa fie acordate in suma fixa, pentru ca presupun expunerea la conditii de munca identice sau altele sa fie eliminate si in domeniile respective sa se prefere o reasezare pe grila de salarizare a salariilor in plata.
Cu alte cuvinte, dorim ca sporurile sa fie generate fie de o anumita categorie de activitate desfasurata, fie pentru motivarea salariatilor, astfel incat ele sa-si atinga scopul ca institutiile sa fie cat mai aproape de cetatean, sa fie eficiente si sa raspunda unor indicatori de performanta".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani