LEGEA LUI DRAGNEA, BUNA PENTRU GUVERNUL CITU – Premierul a semnat (Document)

1795

sursa foto: facebook Liviu Dragnea

Legea initiata de ex-liderul PSD Liviu Dragnea pentru sustinerea producatorilor de rosii este „imbratisata” de Guvernul Citu.


Astfel, guvernul interimar a adoptat Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 651/ 2021 pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021, precum si pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 652/2021 privind aprobarea programului de sustinere a productiei de plante aromatice pentru anul 2021.

Concret, se suplimenteaza valoarea maxima a sprijinului financiar de ajutor de minimis cu 210 euro/cultura/1.000 mp/beneficiar si se acorda in lei, la cursul de schimb, cu conditia ca beneficiarul sa nu depaseasca suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare.
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma 153.730 mii lei, reprezentand echivalentul a maximum 31.551 mii euro si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Iata ce prevedea HG adoptata in iunie

Schema de ajutor de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei in anul 2021, pentru sustinerea productiei de legume cultivate in spatii protejate:
a) ardei gras si/sau ardei lung;
b) castraveti
c) tomate;
d) vinete.

Sprijinul financiar

Valoarea maxima in euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultura1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro si se acorda in lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de catre Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie 2020, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de inscriere in program si in cele doua exercitii financiare precedente.
Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarilor intr-o singura transa, in anul 2021.
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma de 150.000 mii lei, reprezentand echivalentul a maximum 30.785 mii euro si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2021.

*Hotararea Guvernului Citu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole