LEGEA CONSUMATORULUI VULNERABIL – Decizie dupa intalnirea de la Guvern. Sprijinul pentru plata energiei, din aceasta toamna

945

sursa foto: facebook Virgil Popescu

Consumatorii vulnerabili vor beneficia din toamna de sprijin pentru plata facturilor la energie si gaze, cu conditia ca legea care permite acordarea acestor ajutoare sa fie votata in Parlament in septembrie, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Decizia vine dupa intalnirea cu premierul Florin Citu si cu reprezentanti ai ANRE, Transelectrica, OPCOM si ai Consiliului Concurentei, in care s-a discutat despre situatia consumatorilor vulnerabili, in contextul implementarii unei forme de sprijin din partea statului.

Termen devansat

Potrivit ministrului Energiei, se va devansa termenul de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil, astfel incat sprijinul pentru plata energiei electrice si gazelor naturale sa fie acordat incepand cu acest sezon rece, nu de anul viitor:
Sper ca legea sa fie aprobata in Parlament in prima parte a lunii septembrie, astfel incat sa putem acorda aceste ajutoare din octombrie-noiembrie. Ii indemn in continuare pe romani sa incheie contracte in piata libera, unde preturile sunt mai mici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole