LEGEA CARE IL VA INFURIA PE ORBAN – Aviz ca restaurantele sa nu mai fie inchise

623
Ludovic Orban, presedintele PNL

Legea care il va infuria pe Ludovic Orban (foto) este in dezbatere la Senat.

Este vorba despre propunerea legislativa pentru completarea art.8 din Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a refuzat luni bune sa permita deschiderea restaurantelor in interior, desi in alte tari acest lucru deja se intamplase, consecinta fiind ca industria HORECA a suferit uriase pierderi economice.

Ei bine, in Senat se afla legea care il va infuria pe Ludovic Orban, si care prevede ca localurile nu mai pot fi inchise in timpul starii de alerta, daca respecta anumite conditii.

Initiatorii, in majoritate de la PMP, arata in expunerea de motive ca in prezent, Legea 55/2020 prevede ca pe durata starii de alerta se poate suspenda consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele, etc, atat in interiorul, cat si in exteriorul acestora.

Propunerea legislativa care se afla la Senat, si care a primit deja aviz favorabil din partea Consiliului Economic si Social, prevede ca pe durata starii de alerta, masura de suspendare a consumului de produse alimentare si a bauturilor in spatiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele, nu se aplica in cazul operatorilor economici care asigura pastrarea unei distante de minim 2 metri intre mese si participarea a maxim 4 persoane la o masa, precum si departajarea spatiului comun prin panouri separatoare intre mese.

Iata propunerea legislativa

Iata avizul Consiliului Economic si Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole