LEGEA AUSTERITATII FISCALE – CCIR organizeaza conferinta „Masuri de austeritate vs. Mediul de afaceri”

444

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) organizeaza in 31 octombrie 2023 conferinta „Masuri de austeritate vs Mediul de afaceri”, eveniment ce va avea loc la sediul CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibutiu, cu incepere de la ora 10.00.

Conferinta aduce in discutie legea „austeritatii” fiscale pentru care Guvernul si-a asumat recent raspunderea in fata Parlamentului, o lege care opereaza masive modificari ale legii fiscale, dar si ale codului administrativ, ale codului muncii si ale legilor aplicabile activitatilor comerciale derulate de companii, mici intreprinzatori si persoane care deruleaza activitati independente sau liberale.

Cheltuielile bugetare supra-dimensionate si gradul redus de colectare a veniturilor au condus la o situatie precara a bugetului public, cu un deficit estimat la zeci de miliarde de lei, situatie amplificata si de cresterea exploziva a costurilor, precum si de imprumuturile masive contractate de Statul Roman in ultima perioada, arata Camera.

Deficit excesiv

Romania a intrat in procedura de deficit excesiv inca din anul 2020, moment in care Comisia Europeana si Consiliul Uniunii Europene au avertizat tara noastra ca trebuie sa se ajunga la un deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), lucru care, in mod evident, nu s-a intamplat, estimarile specialistilor pentru 2023 luand in calcul cifra de 6% din PIB.

Prin organizarea acestei conferinte, CCIR isi propune sa aduca la aceeasi masa reprezentantii autoritatilor, ai institutiilor financiar-bancare si fiscale, consultanti, specialisti, avocati si mass-media de specialitate, care sa puna in discutie efectele legii ‘austeritatii’ asupra mediului de afaceri, dar si asupra simplilor cetateni”, precizeaza CCIR.

Inscrierea la eveniment este gratuita, participarea putand fi confirmata pana pe data de 27 octombrie, prin accesarea link-ului de mai jos:
https://ccir.ro/formular/masuri-de-austeritate-vs-mediul-de-afaceri/

Mai multe detalii despre eveniment:

https://ccir.ro/event/conferinta-masuri-de-austeritate-vs-mediul-de-afaceri/

Ultimele articole