LEGEA 5 G – Ce a aflat premierul despre ministrul Economiei: „O sa am o discutie”

617

Premierul Florin Citu (foto stanga) s-a declarat surprins de gestul ministrului Economiei Claudiu Nasui care ar fi cerut amanarea dezbaterilor in Parlament asupra Legii 5G.
Intrebat de un jurnalist daca a discut cu Nasui despre acest lucru, Florin Citu a declarat ca nu stia de decizia luata de ministrul Economiei, precizand ca il surprinde si ca o sa aiba o discutie cu acesta.

Iata intrebarea adresata si raspunsul:

Jurnalist:

Este vorba despre ministrul Economiei, care a cerut Parlamentului amanarea unor dezbateri importante, este vorba despre o lege care a trecut prin Guvern, stim ca ministrul era prezent la acea sedinta de guvern, privind adoptarea legii pentru retelele 5G. Ati discutat, cumva, cu ministrul, de ce a luat o astfel de decizie, pana la urma?”.

Florin Citu:

Nu. Si ma suprinde o astfel de decizie. Nu stiam ca a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm si clar: am aprobat un proiect de lege in Guvern si l-am trimis si in Coalitie. Decizia a fost sa treaca acest proiect de lege prin Parlament, cat mai rapid. Nu am avut aceasta discutie cu ministrul Economiei, o sa o am. Nu inteleg de ce ar incerca sa amane un astfel de proiect foarte important pentru industria tehnologica din Romania”.

Ziarul Adevarul scrie ca ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a cerut Parlamentului amanarea dezbaterilor in ceea ce priveste adoptarea Legii pentru retelele 5G.

Precizarile lui Nasui

Ministrul Economiei a facut precizari pe acest subiect:

Vad ca circula informatia ca as fi impotriva legii privind 5G in Romania. Este o minciuna.
Am vorbit si cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei sustine fara echivoc aceasta lege.
Am primit comunicari din partea Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct national de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct national de contact suntem obligati, daca primim comunicari de la CE, sa transmitem mai departe institutiilor relevante.
Comisia Europeana a trimis ministerului precizari in care sublinia ca Romania pregateste o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care daca ar contine reglementari de natura tehnica, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificata in privinta lor.
Subliniez ca sustinem pe deplin adoptarea legislatiei privind 5G in Romania, iar in urma analizei facute asupra legislatiei incidente, a caracterului de urgenta a legii si a altor precedente la nivel european, procedura parlamentara de adoptare a legii poate merge mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole